Skaļā lieta pret Truksni izrādījusies čiks

Gatis Truksnis

2016. gada oktobrī ar lielu blīkšķi – KNAB veiktām kratīšanām, saslēgšanu rokudzelžos un aizturēšanu uzsāktā lieta pret Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) par partiju finansēšanas pārkāpumiem izrādījusies čiks.

Šodien, 2019.gada 5.septembrī, prokurors Jūrmalas mēram mutiski atvainojās un izsniedzis lēmumu, kurā teikts, ka Gati Truksni nevar saukt pie atbildības, jo nav vainojams, Puaro.lv apliecināja Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs.

Advokāts norādīja, ka Truksnis nekad nav bijis partijas valdē un grāmatvedībā, līdz ar to viņš nav atbildīgs par ZZS finansēšanu.

Atgādināsim, ka 2016.gada 4.oktobra rītā ap plkst. 11 Jūrmalas domē ieradās KNAB darbinieki skarbām sejām, lai veiktu kratīšanu mēra kabinetā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tika sākts kriminālprocess par partijas “No sirds Latvijai” (NSL) un ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Šajā lietā pret G.Truksni tika sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu. 

Pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un par nelikumīgu NSL finansēšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Apsūdzība uzskatīja, ka Truksnis ir vienojies ar Krūmiņu par ZZS finansēšanu lielā apmērā, lai kā šajā politiskajā spēkā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas biedrs izmantotu nelikumīgos ziedojumus, kas veikti ar trešo personu starpniecību, savām un politiskā spēka vajadzībām priekšvēlēšanu aģitācijai pirms Latvijas pašvaldību vēlēšanām 2017.gada vasarā. Kopumā tobrīd, prokuratūras ieskatā, Jūrmalas domes amatpersona pieņēmusi 27 500 eiro.

Tāpat Ģenerālprokuratūra sāka kriminālvajāšanu pret vēl vienu fizisku personu par nelikumīgu partijas finansēšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās – finansistu Raitumu.

Pēc informācijas par šo lietu Truksnis 2016.gada 13.oktobrī domes ārkārtas sēdē tika atcelts no amata, taču vēlāk viņš amatā atgriezās.

Trukšņa aizturēšana:

Jūrmalas mēru gāž no amata:

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Truksni demisionēt:

Tajā pašā dienā – 2016.gada 4.oktobrī, KNAB aizturēja arī uzņēmēju Jūliju Krūmiņu:

KNAB metodes bija neadekvātas iespējamajam nodarījumam:

Interesanti, ka gandrīz visi valsts plašsaziņas līdzekļi toruden vienotā korī,
teju vai sacenšoties zākāšanā, pasludināja Jūrmalas mēru Truksni par vainīgu, kaut gan kā tagad izrādījies, viņš inkriminētajos nodarījumos nav vainojams.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kāja
Kāja

Kā parsto bezkompromisa tautskuma tiesiskumā Par to JKP rullē … drīz būsim visi līdz ausīm….

z burkans
z burkans

un tā tik klusi un nemanāmi izčākst daudzi (varbūt pat VISI skaļākie) knāba uzsāktie procesi. Bet ar kādiem skatuves specefektiem tie tiek uzsākti ! Smieklīgi, ja nebūtu tik skumji.
Vispār visas šīs knaba darbību sakritības laikā telpā liek domāt, ka varbūt tas nemaz nav nejauši. Rodas priekšstats ka knabam komandas dod specdienesti un tādus lēmumus nepieņem parasti ierēdņi, tur jābūt iesaistītām augstākajām amatpersonām. Tātad nacionālās drošības padome ? Ka tik nesanāk ka korumpētākā iestāde Lv ir knabs.. Mazliet sazvērestības teorijas … :)