“KPV LV” Rīgas mēra kandidāts būs Ralfs Nemiro

Politiskās partijas “KPV LV” Rīgas mēra kandidāts būs agrākais ekonomikas ministrs un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Ralfs Nemiro.

Partija “KPV LV” pirmdien oficiāli nosaukusi savu Rīgas mēra amata kandidātu un prezentē programmu pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Līdz ar to potenciālo Rīgas mēru lokam pievienojas tagadējais parlamentārietis Ralfs Nemiro. 

Atbilstoši sākotnēji plānotajam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām bija jānotiek 25. aprīlī. Covid-19 pandēmijas dēļ sākotnēji tās ar Saeimas lēmumu pārcēla uz 6. jūniju, bet pašlaik noteiktais Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu datums ir 29. augusts. Ārkārtas vēlēšanu pārcelšana papildinājusi arī kandidātu rindas. Saeimā un valdībā pārstāvētā partija “KPV LV” sākotnēji neplānoja startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, taču jūnijā  paziņoja, ka to darīs.

“Sākotnēji bija runa par kopējiem partiju sarakstiem, bet beigās gandrīz visi aizgāja uz savu pusi. Bija ļoti īss laika posms, lai sagatavotos vēlēšanām.

Tagad mums ir bijis laiks sakārtot valdi, partijas struktūru, un esam gatavi startēt vēlēšanās,”

par lēmumu pastāstīja “KPV LV” priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

“KPV LV” saraksta līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, kurš, zaudējot pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, atgriezās Saeimā un pašlaik vada Tautsaimniecības komisiju. Kandidātu sarakstā piesakoties daudz partijas biedru, bet iespējamo kandidātu loks “KPV LV” valdei vēl būs jāizvērtē. Partija savā programmā sola labu pārvaldību no domes un to iestāžu gaiteņiem līdz pat mikrorajonu iekšpagalmiem.

“Tas būs viens no saukļiem, ka Rīga sākas no pagalmiem.

Patiešām rīdzinieku intereses jāpārstāv ne tikai lielos projektos. Tā jau ir, ka rīdziniekus interesē šādas ikdienišķas lietas kā sakārtoti pagalmi Zolitūdē, Iļģuciemā un citviet,” norādīja partijas pārstāvis.

Līdz šim zināms par vairākiem Rīgas mēra amata kandidātiem. “Attīstībai/Par” startēs kopā ar partiju “Progresīvie”, un saraksta līderis būs Mārtiņš Staķis, kurš tādēļ jau nolicis Saeimas deputāta mandātu.

Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības Rīgas mēra amata kandidāts būs ilggadējais NA biedrs Einārs Cilinskis, “Jaunās Vienotības” saraksta līderis būs vairāku sasaukumu Rīgas domnieks Vilnis Ķirsis.

“Gods kalpot Rīgai” līderis būs Oļegs Burovs. “Saskaņa”, startējot atsevišķi, par saraksta pirmo numuru izvirzījusi maz zināmo krievu skolu aizstāvi Konstantīnu Čekušinu, vairāku bijušo saskaņiešu Rīgas mēra amata kandidāts partijā “Alternatīva” būs Valērijs Petrovs, bet Latvijas Krievu savienības līderis būs Miroslavs Mitrofanovs. Zaļo un Zemnieku savienības pirmais numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs parlamentārietis  Viktors Valainis.

Neskaidrība vēl ir par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta lokomotīvi. Iepriekš partija lēma par saraksta līderi izvirzīt Juri Jurašu, taču pēc deputātes Jutas Strīķes aiziešanas mūžībā viņš pārņēma Jauno konservatīvo frakcijas vadītāja un Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja pienākumus. JKP savu Rīgas mēra amata kandidātu un viņa prioritātes sola izziņot šīs nedēļas laikā. Neoficiāli zināms, ka viens no iespējamiem kandidātiem uz šo amatu varētu būt tagadējais satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Viņš gan tviterī noliedza, ka viņu mēģinot pierunāt kandidēt uz Rīgas mēra amatu.

Nemiro piedāvājums rīdziniekiem balstīsies uz Rīgas iekšpagalmu problēmu risināšanu, vienlaikus vēršot uzmanību uz rīdzinieku dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Politiķis skaidro, ka jau iepriekš, būdams ekonomikas ministrs, viņš balstījies uz saimniecisku pieeju, kas ļāva samazināt elektrības tarifus, apturēt tobrīd bīstamā Deglava tilta būvniecību un būtiski sakārtot būvniecības procesus Rīgā, ko līdz šim ne Rīgas domes vadībai, ne atbildīgajām ministrijām neesot izdevies paveikt daudzus gadus.

“Sevi Rīgā arī nākotnē redzu kā darītāju – šajā pandēmijas radītajā sarežģītajā laikā rīdzinieku galvenais uztraukums ir darba vietas. Es kopā ar savu komandu strādāšu, lai izskaustu apšaubāmu ārpakalpojumu izmantošanu pašvaldības iestādēs, kas atņem darbu rīdziniekiem un rada sadārdzinājumu un korupciju,” apņēmies Nemiro, solot samazināt komunālos rēķinus un veidot taisnīgu mājokļu un enerģētikas politiku, padarīt rīdzinieku iekšpagalmus sakārtotus, kā arī attīstīt tautas sportu un atpūtas iespējas bērniem un jaunatnei, senioriem un ģimenēm kopumā.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ausmiņa
Ausmiņa

Rīga ir LV galvaspilsēta, būtu labi,ja arī visi citi LV pesionāri, kuri sasnieguši latviešu pensionāru vecumu/nevis PSRS 50gadīgie pensionāri / arī,būtu tiesīgi braukt par velti .
.
Brīvais braukšanas laiks pensionāriem gan noteikti ir stingri jānosaka , piem., no plkst.10 -16 /
Bet Nemiro ir malacis !!!Lai viņam izdodas !!!

Nemiro ir vienīgais no kandidātiem ,kurš nereklamē sevi, savu skaistumu , savu ”es”,, bet gan runā un skaidro par to, kas ļoti būtu vajadzīgs manas Latvijas galvaspilsētai.