«Saskaņas» līderis Rīgas domes vēlēšanās būs Konstantīns Čekušins

Konstantīns Čekušins

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās partijas “Saskaņa” saraksta līderis būs politikā nepieredzējušais aktīvists Konstantīns Čekušins.

Tāpat partijas sarakstā varētu būt vairāki bijušie “Gods kalpot Rīgai” (GKR) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķi, vēsta LTV.

39 gadus vecais  daugavpilietis Čekušins jau reiz ir kandidējis no “Saskaņas”. 13. Saeimas vēlēšanās partijas līderis Nils Ušakovs viņu pieteica kā vienu no aktīvākajiem mazākumtautību skolu aizstāvjiem, kas palīdzēšot apturēt toreizējā izglītības ministra Kārļa Šadurska reformas. Kuluāros bija izskanējusi versija, ka toreiz Čekušinu “Saskaņa” piesaistīja, lai viņš nepastiprinātu tiešo konkurentu – Latvijas Krievu savienības – sarakstu. 

Viņš ir intelektuāļu spēles “Kas, kur, kad?” vadītājs Latvijā un  līdz šim vairāk zināms kā mazākumtautību skolu aizstāvis. “Saskaņas” līderis un arī viņš pats pagaidām ir visai rezervēti.

“Čekušins parādīja savas spējas un inteliģenci,” norādīja partijas “Saskaņa” priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Partijas “Saskaņa” sarakstā varētu startēt Anna Vladova (ar 2.numuru), bijušais Saeimas deputāts Andris Morozovs (ar 3. numuru), bijušais Saeimas deputāts Romāns Mežeckis (ar 5. numuru), kurš ir Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) padomnieks.

Vēl no “Saskaņas” saraksta uz Rīgas domi kandidēs partiju “Gods kalpot Rīgai” pametušie politiķi Vjačeslavs Stepaņenko (ar 4. numuru) un Eiženija Aldermane (ar 6.numuru).

No “Saskaņas” plāno kandidēt arī Emīls Jakrins (ar 9. numuru) un bijušie Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāti Rīgas domē Druvis Kleins (ar 15. numuru) un Imants Keišs (ar 17. numuru).

“Saskaņai” lemjot par vēlēšanu kandidātu sarakstu, ne viss noritēja gludi.  Koridorā bija dzirdama balss pacelšana sēžu zālē, kurā tika apspriests kandidātu saraksts.  

Kā vēlāk noskaidroja Latvijas Televīzija, domstarpības bijušas par to, kādēļ augstais piektais numurs sarakstā atvēlēts Jūrmalas mēra padomniekam Romānam Mežeckim, kurš pirms tam kandidējis vairāku citu partiju sarakstos.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar