Saskaņa sasniedz gada laikā augstāko rādītāju, turpretī koalīcijas partiju reitingi turpina kristies

Saskaņa
C

Arī janvārī visas valdošās koalīcijas partijas ir piedzīvojušas reitingu kritumu. Savukārt augstāko pozīciju pēdējā gada laikā sasniedzis partijas “Saskaņa” reitings. Tā vēsta Latvijas Televīzija.

Ar 21% balsstiesīgo atbalstu līderos ir “Saskaņa”, divreiz pārspējot tuvāko sekotāju – ZZS. Par “Saskaņu” pirms mēneša bija gatavi balsot 17,9% aptaujāto.

Balsot par ZZS janvārī bija gatavi 10,5% aptaujāto. Tas ir par diviem procentpunktiem mazāk nekā iepriekšējā mēnesī. Par nacionālo apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – 6,9% jeb par 0,5 procentpunktiem mazāk. Savukārt par “Vienotību” – 4,2% respondentu jeb par 0,3 procentpunktiem mazāk.

Par 0,3 procentpunktiem krities arī Artusa Kaimiņa partijas reitings, sasniedzot 6,2%. Tāpat arī Ingunas Sudrabas vadītās partijas “No sirds Latvijai” (NSL) reitings, kas bijis 1,9% salīdzinot ar 2,4% mēnesi iepriekš. Latvijas Reģionu apvienības reitings janvārī bijis 3,8%, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā decembrī.

Aptuveni 26% aptaujāto norādījuši, ka vēl nav izšķīrušies, par ko balsotu. Savukārt aptuveni 15% apgalvojuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Šos datus apkopojis pētījumu centrs SKDS, janvāra otrajā pusē aptaujājot iedzīvotājus par viņu izvēli Saeimas vēlēšanās, ja tādas notiktu jau rīt.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar