“Saskaņa” partiju reitingā pamet pirmo trijnieku

Politiskā partija “Saskaņa” mēneša laikā Latvijas partiju popularitātes reitingā no pirmās vietas noslīdējusi uz ceturto, liecina pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati, par kuriem ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Augstākais reitings martā ir partijai “Jaunā vienotība” (JV), kura apsteigusi “Saskaņu”, kas martā ierindojas ceturtajā pozīcijā. Otrs augstākais reitings ir Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trešais – Nacionālajai apvienībai (NA).

Piektajā vietā reitingos ierindojusies partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP), tālāk seko “Progresīvie”, Latvijas Krievu savienība (LKS), “Konservatīvie”. Pēc tam “Latvija pirmajā vietā”, Latvijas Reģionu apvienība, “Stabilitātei”, partija “Katram un katrai”, “Republika”, bet aptauju noslēdz “Par cilvēcīgu Latviju”.

Uz jautājumu “Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru partiju jūs balsotu?” martā 9,4% respondenti balsotu par JV, 7,7% balsotu par ZZS, 7,2% balsotu par NA, bet par “Saskaņu” balsotu 6,7% vēlētāju, kas salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš ir kritums par 3,4 procentpunktiem.

Tikmēr par AP balsotu 5,4% respondentu, kas mēneša laikā ir kritums par 0,8 procentpunktiem, par “Progresīvajiem” balsotu 4,9%, kas ir kritums par vienu procentpunktu, tikmēr LKS atbalstītāju skaits ir pieaudzis, ja martā par partiju balsotu 2,4% respondentu, tad patlaban to skaits ir pieaudzis par 1,2 procentpunktiem.

Saeimā, iespējams, iekļūtu arī prokremliski noskaņotā “Latvijas Krievu savienība”

Ja balsstiesīgie nobalsotu tā, kā viņi norādīja aptaujās, tad Saeimā, iespējams, iekļūtu astoņas partijas, tostarp JV, ZZS, NA, “Saskaņa”, AP, “Progresīvie”, LKS un “Konservatīvie”.

Vienlaikus 29% aptaujāto norādījuši, ka nezina, par ko balsot. Savukārt 13% norādīja, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies.

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta martā, aptaujājot 1820 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotāju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
'erce
'erce

Vienotībnieki un parieši neko nedarīs lai skolas latviskotu. To veiks tikai NA. Uzturot šo sašķeltību sabiedrībā, ar paralēlām skolu sistēmām, mēs latvisku Latviju pazaudēsim.

Vaira
Vaira

Tikai partija LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ pārtrauks dzīt valsti parādos un nabadzībā .

lieliski
lieliski

labāk, lai ir krievu savienība (par tiem vismaz viss skaidrs), nekā visādi “konservatīvie” un “progresīvie”

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Ja “Nacionālā apvienība” un “Krievu savienība” varētu izveidot koalīciju, tas varbūt nebūtu sliktākais variants. Bet tāda savienība nav iespējama ne teorētiski ne praktiski. Pirmkārt, jo tāda savienība esošā koalīcija jau šobrīd ir (Progresīvie ir tā pati krievu savienība tikai gados jauni un Konservatīvie tēlo nacionālistus). Otrkārt, jo “Nacionālajā apvienībā” nav latvieśu (uzmini, kas ir dzintara papa) un “Krievu savienībā” nav krievu. Treškārt, maz ticams, ka vēlēšanas (vai e-vēlēšanas) nebūs cirks (RIP Arni Cimdar).

Anna
Anna

Dzintars bija slavens čekists .

vai dieniņ
vai dieniņ

Slavenā čekista vārds bija Valdis Klucis,kura pseidonīms bija Jānis Dzintars.

Cerbers
Cerbers

Ja ar blīkšķi izsviestu ārā Reiru, Puntuli un Pavļutu ievērojami palielinātos reitingi.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Mēs šito aptauju nepasūtījām. A kam skds pieder, tas i pavisam cits stāsts. Tā esot AĢENTŪRA

levitkucins
levitkucins

Interesanti, vai uz politiskajām partijām var attiecināt vārdu “kartelis”. Starp JV, AP un K konkurences nav. Viņiem ir viens un tas pats vadības centrs. Finansējums sākotnēji viesiem nācis no vieniem un tiem pašiem. Cerams, ka nevienam tas prātā neienāks.

Zevs
Zevs

Nav saprotams JV augstais reitings pēc Reira nedarbiem. Krievu savienību ir jāaptur, jo nevar tak atklāti lobēt valsti kura ir Latviju okupētkāra.

Fakc
Fakc

Vēl nedaudz jāpacenšas, lai izmestu no saeimas JKS pārpratumu! Mēs varam!