Sārts: Līdzšinējā pasaules kārtība ir beigusies

Līdzšinējā pasaules iekārta ir beigusi pastāvēt, un pašlaik ir izveidojusies jaunā pasaule, kurā valda konkurence starp demokrātiju un autoritāriem režīmiem, kuri vēlas izaicināt demokrātiju, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra konferencē sacīja centra direktors Jānis Sārts.

Viņš norāda, ka vairāk nekā pirms desmit gadiem lielākā daļa sabiedrības un pat politikas veidotāji un eksperti neuzskatīja, ka stratēģiskā komunikācija ir nozīmīga valstu drošības aspektā.

Tomēr pašlaik situācija liecina, ka notiek virzība pareizā virzienā stratēģiskās komunikācijas jomā, lai gan bieži vien tomēr mēdz atpalikt un lietas darītas novēloti.

Karš Ukrainā un citi konflikti pasaulē skaidri parāda, ka militārais konflikts var būt lokāls un skart samērā nelielu valstu skaitu, bet informatīvais karš plešas visā pasaulē un ir globāls. Tieši tāpēc ir svarīgi attīstīt stratēģisko komunikāciju, norāda Sārts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tad jau ir beigusies gan
Tad jau ir beigusies gan

Tad, kad Putins par to paziņoja, neticēju. Taču, ja jau pats Sārts to saka, tad ir beigusies gan. Sekojot birokrātu loģikai pieņemu, ka ir kāds sanāksmes protokols, kur kāds ir sniedzis informatīvo ziņojumu kura apspriešanas rezultātā klātesošie ir pieņēmuši iepriekš saskaņotu lēmumu par esošās pasaules kārtības izbeigšanos. Sārts ir iepazīstināts ar šobrīd oficiālo viedokli un lēmumu. Citādi no kurienes viņš to zinātu. Tad tomēr pagalam gan. Kas to būtu domājis. Sanāk, ka kādu laiku dzīvosim bez Pasaules kārtības. Tātad Pasaules nekārtībā. Vai CO2 afēra un kaitīgie govju purkšķi arī ir izbeigušies? Migrācijas idiotismu izbeidzam? Kā tad tur īsti būs dzīvot… lasīt vēl »

ir tikai dažādi režīmi
ir tikai dažādi režīmi

Problēma jau tā ka pašpasludinātā brīvā un demokrātiskā pasaule pēdējā desmitgadē pārvērtusies par vēl represīvāku režīmu nekā daudzas tā sauktās autoritārās valstis. Tieši šobrīd man jāmācās par DNS protokolu, darbības principiem un arī vēsturi. Mācību materiālos bieži rakstīts kā nedemokrātiskas valstis ar centralizēta dns protokola palīdzību cenzē piekļuvi informācijai, internetam, kā tas kurš kontrolē DNS serverus kontrolē internetu. Bet tas notiek ne tikai autoritārajās valstīs, demokrātiskajās tieši tāpat. Pat vēl vairāk, jo informācija apdraudot demokrātisko režīmu. Režīmiem ir tendence sevi saukt par demokrātiskiem. Atšķirība ka autoritārā režīmā ir saprotams kurš valda, bet demokrātijās viss ir ļoti izplūdis, valda oligarhi ar… lasīt vēl »