Sākas Levita slēptā priekšvēlēšanu kampaņa, ar slavas dziesmu „pravietim” uzstājas ekspremjers Gailis

Levits, Gailis
Foto: kadrs no video

Tieši tāpat kā pirms četriem gadiem, kad 2019. gada sākumā „pilnīgi nejauši” par valsts līdzekļiem tika izdota un plaši reklamēta Egila Levita rakstu grāmata, bet virkne pazīstamu cilvēku, tostarp pat viena Augstākās tiesas senatore „pilnīgi nejauši” nāca klajā ar viņu slavinošu atbalsta vēstuli, arī tagad ir sākusies Egila Levita slēptā priekšvēlēšanu kampaņa. To uzskatāmi apliecināja Egila Levita apordeņotā un citādi apveltītā ekspremjera Māra Gaiļa aizvadītās nedēļas uzstāšanās TV24 raidījumā „Preses klubs”, pēkšņi metoties slavēt „pravieti Egilu Levitu”.

Māra Gaiļa uzstāšanās teksts:

„Es gribēju izmantot laiku, izmantot iespēju, kad es esmu un ar vienu tādu citu momentu, ja. Tātad es biju tikko Vācijā, strādājot ar savu Vāgnera [nama] projektu. Tīri labi. Un mēs sākām realizēt viņu. Pirmie 20 miljoni ir. Tagad jāsameklē otri 20. Un es atkal skatos uz Bundestāgu. Pilsēta nav neko palīdzējusi. Tas nu tā.

Un es biju arī Bundestāgā arī pie Šteinmeijera padomnieka, jo viņš ir mūsu patrons. Un man bija ļoti patīkami noklausīties, ko runā par mūsu prezidentu Egilu Levitu. Viņš ir ārkārtīgi cienīts Vācijā. Viņš dod gadā n-tās, varbūt padsmit intervijas, lielas, viņam prasa viedokli visdažādākos jautājumos. Es domāju tātad viņa vācu telpā, tāpēc, ka Vācijā, arī Šveicē, starp citu. Tāpēc ka, nu redz, viņš zina vācu valodu perfekti.

Un viņš tikko februārī uzstājās, nē, novembrī tas bija, viņš uzstājās Bundestāgā ar runu, kas tika analizēta, atreferēta, aprakstīta. Un tas forums Bundestāgā, tas nav ANO, kur uzstājas no visām valstīm. Tur ļoti maz, kurus aicina. Tur bija Obama iepriekš, bija divi, divi gadi, kad nebija neviena, jo bija Covids, franču prezidents, un tādā stilā.

Es tikai saku, ka mēs kā parasti… pravieši savā zemē netiek novērtēti.  Viņš ir ārkārtīgi augsti cienīts starptautiski, un es domāju, vienkārši lepojos pēc ilgāka pārtraukuma pēc Vairas Vīķes-Freibergas. Mums ir atkal ārkārtīgi cienījams spēlētājs starptautiskā līmenī.

Ļoti ceru, ka viņu pārvēlēs, jo pirmie četri gadi tomēr ir ieskriešanās, un, neskatoties uz visādām tur pārteikšanām vai ķibelītēm, ja, nenoņemta cepure, kas ir viss nieki. Jo tas ir pavisam cits līmenis. Katrā gadījumā viņš, manuprāt, ir līderis šobrīd ietekmes ziņā starp Baltijas prezidentiem.

Egila Levita kancelejas informācija 2020. gada 20. oktobrī: Rīgas Riharda Vāgnera biedrība uzņemas gādību pār agrāko pilsētas vācu teātri

20. oktobrī valsts prezidents Egils Levits piedalījās Rīgas Riharda Vāgnera nama atslēgu pasniegšanas ceremonijā, kas simboliski iezīmē Latvijas un Vācijas kopīgā projekta “Rīgas Vāgnera teātra atdzimšana” uzsākšanu.

Valsts prezidenta Egila Levita un Hanzas pilsētas Rīgas mēra Mārtiņa Staķa klātbūtnē Mārim Gailim tika pasniegtas agrākā pilsētas vācu teātra atslēgas, nododot Vecrīgas sirdī esošo ēku jaunā saimnieka rokās. Ēku kompleksa atslēgas tās jaunajiem saimniekiem pasniedza VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. Šīs vasaras beigās Saeima trešajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas ļaus Māra Gaiļa vadītajai Rīgas Riharda Vāgnera biedrībai spert platu soli pretī iecerētajam mērķim – renovēt un restaurēt vēsturisko ēku, kā arī atjaunot un no jauna atsākt agrākā teātra darbību.

Projekta patrons valsts prezidents Egils Levits uzsvēra: “Es atbalstu šo nākotnē vērsto Latvijas–Vācijas kopprojektu, jo ēka atspoguļo pēdējo divarpus gadsimtu Latvijas vēsturi. Šis projekts ir ļoti liels pienesums ne tikai mūsu Latvijas kultūras dzīvei, bet arī visas Eiropas, tādēļ esmu gandarīts, ka drīz Vāgnera zāle atgūs savu agrāko spozmi, atkal kļūstot par vienu no redzamākajiem Ziemeļeiropas kultūras norišu centriem, kas atrodas Baltijas jūras krastos. Šis nams būs viens no pievilcības objektiem Rīgai, lai cilvēki brauktu uz šejieni un baudītu kultūras sarīkojumus. Tas būtu viens no magnētiem, jo pilsētas pievilcību rada dažādi elementi, un kultūras piedāvājums ir viens no tiem. Lai veicas projekta īstenošanā!”

Pirms vairākiem gadiem namu komplekss, kurā no 1837. līdz 1839. gadam savas darba gaitas vadīja Rihards Vāgners, nonāca Rīgas Riharda Vāgnera biedrības pārziņā. Projekta idejas autors Māris Gailis šodien uzsvēra: “Atslēgu pasniegšanas ir viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem šī unikālā, Vecrīgas sirdī atrodamā ēku ansambļa saglabāšanai. Projekts “Rīgas Vāgnera teātra atdzimšana – GesamtkunstWerk21” ir veids, kā mēs varam parādīt savu cieņu un atzinību svarīgajai lomai, ko šis nams ieņem mūsu valsts un visas Eiropas kultūrā.”

Ēkas īpašais arhitektoniskais izpildījums R. Vāgnerā rosināja interesi par jauna tipa operas namiem – pirmā šāda veida ēka vēlāk parādījās Baireitā. Tās stils kalpoja par pamatu R. Vāgnera idejai par dažādu mākslas veidu sapludināšanu vienā kopīgā mākslas darbā jeb “Gesamtkunstwerk”. Bijusī festivāla vadītāja Eva Vāgnere-Paskjē (Eva Wagner-Pasquier) un Māris Gailis nolēma apvienot spēkus šajā projektā, un Riharda Vāgnera mazmazmeita piekrita kļūt arī par projekta patronesi. Projekts “GesamtkunstWerk21” ir iecerēts kā visu mākslas veidu – gan klasiskās, gan laikmetīgās mākslas – inkubators, kas kalpos par vietu, kurā tiek radītas, izstrādātas un realizētas jaunas starpdisciplināras ievirzes idejas. Eva Vāgnere-Paskjē nešaubās, ka projekts būs veiksmīgs: “Rīga ir pilsēta, kurā mans vecvectētiņš kļuva par Eiropas mēroga zvaigzni, atstājot neizdzēšamas pēdas un radot īstu apvērsumu Eiropas mākslā un kultūrā. Projekts ļaus labāk izgaismot viņa darba nozīmīgumu Eiropas mērogā. Atdzīvinot šo īpašo vietu visā tās muzikālajā un vēsturiskajā krāšņumā – atgriežot tai mākslinieciski vienojošo spēku un piešķirot 21. gadsimta vajadzībām atbilstošus vaibstus – mēs veicam ļoti noderīgu darbu. Tas noteikti izdosies!”

Projekta finansēšanas pienākumus ir plānots sadalīt vairāku partneru starpā. Papildus jau piesaistītajiem Latvijas un Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem nākamo nedēļu laikā gaidāms arī Vācijas valdības lēmums par papildu līdzekļu piešķiršanu šim projektam. Projektam ir arī lielas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Īsta ticības brīvība ļauj mūsu dvēselēm būt laimīgām un līksmīgām. Dievturība – ticība Latvju Dieviem – ir patiesa ticības brīvība. Tas ir senču pagānisms, tā ir daudzdievība. failiem.lv/u/9jqw76rhk [Latvju Dievu godāšana svētbirzī (2023. gada ziemā)] Fotogrāfiju apraksts: ”Latvieši ir pagāni. Katram sevi cienošam lauciniekam savā privātīpašumā aug svētbirzs. Svētbirzs ir tā sakrālā, nomaļā un klusā vieta, kur godināt Sentēvu Dievus – Latvju Dievus. Kā to izdarīt? Tas ir ļoti viegli. Vajag vien centību, izturību un pacietību. Lai sokas! Veiksmi dievturībā!”.
Svētīgi, Tavs Skolnieciņš failiem.lv/u/9jqw76rhk

teātrmīle
teātrmīle

To Gaili jau var apspriest no rīta līdz vakaram,bet šoreiz viņam taisnība.

Putins
Putins

Es arī 2006. gadā Minhenē nolasīju runu. Un 2009. gadā Šveices Davosā biju. Austrijā mani pat uz kāzām uzaicināja

.......
.......

Drīz būs grāmata VALSTSGRIBIS , kas gailītim , zālītei noņems rozā brilles !

Baranka no gaisa
Baranka no gaisa

kā tad nedziedāsi, ja dabūja pa sētas durvīm ar vadoņa svētību 17 miljonus tikko tehniskam projektam Vāgnera ielā — īsta debesu dāvana zaigiņai un pašā saimniecibai

Māris un Zaiga
Māris un Zaiga

Ou jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gailis
Gailis

“Pirmie četri gadi ir ieskriešanās”. Gada spārnotais teiciens.

Bondaru par prezidentu!
Bondaru par prezidentu!

Tāpēc Gailītis pats neko nav izdarījis? 1 gadu bija refomu ministrs. 1 gadu bija premjers. 1 gadu bija vides ministrs. Kopā 3. Nesanāca pat ieskrieties

Pūķins
Pūķins

Precīzi!

Vlogeris Koučs
Vlogeris Koučs

Paldies par ideju! Vismaz darbā bosam būs ko atbildēt.

Petuhs
Petuhs

Nu ja mūsu prezis gailim šķiet kā orākuls, tad paši saprotiet cik prāta ir pašam gailim.

Muncis
Muncis

Varu saderēt, ka Gailim visi cilvēki šķiet sasodīti gudri.

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

Krievu okupantam Suharenko ar 40 milijoniem par maz. Drīz putjina rietumu banka tiks aizklapēta ciet, vajadzēs vēl

Helmanis
Helmanis

Varbūt Pjotra Avena klavieres pārnest no Latvijas radio uz Vāgnera namu? Tālu nav jānes, pāri Līvu laukumam

Vanga
Vanga

Kapēc Prigožins nebij ielūgts uz balli?