Šadurskis: Šuplinskas kundze ir samelojusies

Ilga Šuplinska

“Ministrei vajadzētu vispirms domāt, tad runāt” – tā bijušais izglītības un zinātnes ministrs, RTU profesors Kārlis Šadurskis RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība” komentē izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas paziņojumu par procesuāliem pārkāpumiem LU rektora Indriķa Muižnieka ievēlēšanā.

“Tas, ka ministre ilgi vilcinājās, līdz pieņēma lēmumu virzīt rektora apstiprināšanu uz Ministru kabinetu un pat izteica dažādas aizdomas, bija ļoti neglīti, jo viņa runāja par pārkāpumiem, pirms bija veikta pārbaude,” norāda Šadurskis.

Viņaprāt, “ministre ir samelojusies par to, ka ir pārkāpts augstskolu likums, cik ilgā laikā universitātei jāiesniedz ministrijā dokumenti. Tie bija iesniegti laikā,” norāda K. Šadurskis. “Es saprotu, ka var nepatikt universitāte, var nepatikt Muižnieks, bet, ja ministrs ir apveltīts ar savu ministra varu, tas uzliek arī atbildību. Un atbildība vispirms ir likuma priekšā.

Ja ministres kundze vispirms domātu un tad runātu, pēc tam nebūtu jāizmelojas.

Nostājoties pret Latvijas lielāko augstskolu, pret augstskolu autonomiju, runājot par pārkāpumiem pirms tie vēl konstatēti – tā ir tāda lētas popularitātes iegūšana,” spriež Šadurskis.

Viņš ir pārliecināts, ka Muižnieka ievēlēšanā pārkāpumu nav. Līdzīgi uzskatot arī Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, kā arī Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs.

Uz jautājumu, vai valdība Muižnieku apstiprinās LU rektora amatā, Kārlis Šadurskis atbild apstiprinoši: “Es domāju, ka atbalstīs Muižnieku.”

LZS priekšsēdētājs Krauze: Ja Šuplinska ir melojusi, viņai jāatkāpjas

Ja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) ir melojusi par Latvijas Universitātes (LU) dokumentu saistībā ar rektora vēlēšanām saņemšanas laiku, viņai ir jāatkāpjas no ministres posteņa, vienlaikus arī pilnībā noliekot Saeimas deputātes mandātu, pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze.

“Vērtējot Šuplinskas rīcību šajā jautājumā, uzskatu, ka ministrei ir jāatkāpjas no amata. Pēc publiski izskanējušās informācijas vakardienas preses konferencē var secināt, ka ministre melojusi, norādot, ka LU iesniegusi dokumentus par rektora vēlēšanām pēc likumdošanā noteiktā termiņa, jo LU rīcībā ir dokumentāli apliecinājumi, ka dokumenti par rektora ievēlēšanu iesniegti atbilstoši likumam,” pauž Krauze.

ZZS politiķis akcentē, ka šāda melošana par LU kā valsts vadošo augstskolu visai sabiedrībai nav pieļaujama. Viņš atgādina, ka līdzīgā situācijā ZZS kādreizējais ministrs Guntis Belēvičs atkāpās no amata un nolika deputāta mandātu par melošanu sabiedrībai.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti



2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Henriks
Henriks

… durski , varēji nu paklusēt,kā tu ņirgājies par parasto pilsoņu iesniegumiem – es darbaļaužu sūdzības nelasu– kas tu es pēc šādiem izteicieniem , atdod budžetā savu 5 gadu algu, Vai atpelni lempja stipendiju???

Juris
Juris

Kas kur ko melojis, kļūdījies, to pēc taisnības pat ar 7 suņiem nesadzīsi. Un par melošanu zzs varēja paklusēt, to dara bez kaunēšanās. Piemēra pēc. Civiltiesiskās apdrošināšana. Lai varētu par lēto darboties kasko apdrošināšana, zzs līderis pamatīgi piecēla parasto apdrošināšanu autiņiem, lai tie sedz kasko apdrošināšanas izdevumus. Līdzīgas shēmas tika veidotas OIK afērā, kas bez aizķeršanās darbojas līdz pat šai dienai. Vecs likums, kas lielāks zaglis, tas visskaļāk bļauj, ”ķeriet zagli”.