Sabiedriskajai televīzijai sola jaunus laikus – LTV vadītāja amatā iecelts bijušais “Olainfarm” darbinieks Giels

LTV

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien lēmusi Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja “Olainfarm” mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu.

Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete uzsvēra, ka līdz ar jaunās valdes apstiprināšanu “sabiedriskajā televīzijā sākas jauni laiki”.

Pieņemot lēmumu, padome ņēma vērā pretendentu spēju un gribu savstarpēji sadarboties, kā arī izpratni par mediju vidi un sabiedriskajiem medijiem.

Saskaņā ar Druvietes sacīto, Giels konkursa komisiju pārliecinājis par savām vadības spējām, kompetenci un zināšanām, datu analītiku, spēju pieņemt lēmumus, kā arī par attīstības redzējumu. Savukārt Juhņēviča sevi prezentējusi kā spējīgu vadīt nacionālas nozīmes projektus, strādāt ar radošiem cilvēkiem. NEPLP guva pārliecību, ka viņa varēs nodrošināt kvalitatīvu saturu, sacīja Druviete.

“Jāsaka, ka kopumā tiek dots augsts uzticēšanās kredīts no NEPLP puses. Konkursa gaitā guvām pārliecību, ka pretendenti ir augsti motivēti, ar pašiniciatīvu. Padome uzticas jaunieceltajai valdei,” uzsvēra Druviete.

Viņa pauda cerību, ka jaunā valde spēs ienest aktīvas pārmaiņas un attīstīt LTV un sabiedriskos medijus.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Centa
Centa

tik bezcerīgu TV jau var tiai ar smagu ārstēšanu unzālēm mēģināt dabut uz kājām par to Latvijas produkts. Pavisam cita lieta, ka prihvatizācijai arī jagatavo objekts un tad… tradicionālais reierisms