Rožukalne nolēmusi jūlijā pamest sabiedrisko mediju ombudes amatu

Sabiedrisko mediju tiesībsardze Anda Rožukalne ombudes pienākumus pārtrauks pildīt pēc šā gada 7. jūlija, jo nolēmusi izmantot iespēju strādāt pie nozīmīga pētījuma projekta ārpus Latvijas, informēja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Padome rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai.

Rožukalnei par pirmo sabiedrisko mediju ombudu tika ievēlēta 2021. gada nogalē.

SEPLP sola tuvākajā laikā izsludināt atklātu konkursu uz sabiedrisko mediju ombuda vakanci.

Par sabiedrisko mediju ombudu var ievēlēt personu, kurai ir nevainojama reputācija, augstākā izglītība un vismaz piecus gadus ilga profesionālā pieredze masu informācijas līdzekļu jomā vai vismaz piecus gadus ilga akadēmiskā darba pieredze atbilstošā nozarē.

SEPLP ievēlē sabiedrisko mediju ombudu uz pieciem gadiem, kandidatūras iepriekš saskaņojot ar sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu ētikas padomēm.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pārsmieties
Pārsmieties

Vai tāda nevajajadzīga barotne , ar 3 000 mēnesī ,vispār ir vajadzīga , vienīgi caurkritušam politikānim , vai sorosistam ?

Ehehēēē
Ehehēēē

Varētu tos ombuddarbus uz to gadu uzdot Lapsam. Tad tikai būtu jautrība.

Vilis
Vilis

Tā gan būtu hohma!