Rimšēvičs, sastapts valdības mājā, žurnālistiem apstiprina, ka negrasās atkāpties

Pēc pusotra mēneša klusēšanas un izvairīšanās no publicitātes, nacionālās trīspusējās padomes sēdē valdības mājā šodien negaidīti ticis sastapts par kukuļņemšanu apsūdzētais Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs, ziņo TV3.

Ministru kabineta sēdē Rimšēvičs kritizēja valdības rīcības plānu, bet pēc tam paziņoja, ka, par spīti apsūdzībām un Saeimas aicinājumam atkāpties, to nedarīs.

Rimšēvičs noliedza, ka atrodas politiskā izolācijā, un uzsvēra, ka pielaides valsts noslēpumam neesamība viņam darbā netraucējot.

Kā zināms, Eiropas Savienības Tiesa (EST) 26. februārī paziņoja, ka ir atcēlusi lēmumu, ar kuru Rimšēvičs atstādināts no amata. Ņemot vērā EST spriedumu, Rimšēvičs atsāka darbu LB.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn 18. jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus pret Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Neilgi pēc tam prokuratūra šajā lietā Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam – par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem.

Rimšēvičs iepriekš preses konferencē apgalvoja, ka nav vainīgs un tāpēc pats neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata. Viņam inkriminētos noziegumus Rimšēvičs uzskata par atsevišķu baņķieru interesēs veiktu nomelnošanu. Laikā, kamēr Rimšēvičs nevarēja pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus, viņu aizstāja Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa.

KNAB Rimšēviču aizturēja pirms gada – 2018. gada februārī.

Avots: tv3

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar