Rīgas pašvaldības darbinieku atalgojuma palielināšana ir “absolūta nepieciešamība”, uzskata vicemērs Ķirsis

Mārtiņš Staķis, Vilnis Ķirsis
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un vicemērs Vilnis Ķirsis

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien atbalstīja pašvaldības darbinieku darba samaksas nolikumu, kura spēkā stāšanās varētu paaugstināt darbinieku algas par aptuveni 3%.

Nolikums nosaka vienotu darba samaksas noteikšanas kārtību Rīgas valstspilsētas pašvaldības administrācijas pastāvīgi nodarbinātajiem darbiniekiem. Nolikums neattiecas uz domes deputātiem un pedagogiem.

Kā tika skaidrots deputātiem, līdz šim domes darbinieku atalgojums bija nekonkurētspējīgs ar valsts iestāžu darbinieku algām. Jaunais darba samaksas nolikums šo situāciju mazliet uzlabos.

Tikšot sakārtots jautājums saistībā ar piemaksām pie darba samaksas. Ja līdz šim darbiniekus pašvaldības struktūrā varēja noturēt, pateicoties piemaksām, tagad tās tiks integrētas darba samaksā.

Piemaksu apmērs nedrīkstēs pārsniegt 30% no algas.

Turklāt līdz nākamā gada budžeta plānošanai paredzēts apkopot informāciju par to, kāda algu paaugstināšana ir nepieciešama saistībā ar inflācijas kāpumu, un tiks lemts par atalgojuma palielināšanu.

Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš norādīja, ka pašvaldībai nepieciešami nedaudz vairāk nekā 20 miljoni eiro, lai pašvaldības darbinieku atalgojumi sasniegtu konkurētspējas rādītājus.

Kā komitejas sēdē teica vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), šī nolikuma pieņemšana esot absolūta nepieciešamība.

Pašlaik Rīgas domes struktūras esot izveidojušās par platformu jaunajiem speciālistiem, kur uzkrāt pieredzi uzreiz pēc studijām, un tad aizplūst tālāk uz labāk atalgotu darbu. Rīgas domes šajā konkurencē zaudējot pat savām kapitālsabiedrībām, piebilda Ķirsis.

Gala lēmums par darba samaksas nolikumu jāpieņem Rīgas domē.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Divi ņirdzošie apezdoli!

Xbod
Xbod

Staķis lielījās, ka ir super biznesmenis, lai pelna tukumnieks biznesā, nevis uz rīdzinieku rēķina. Ķirsim taspats. Sabrauca govju gani uz lielpilsētu un tagad naudu slauc. Strādāt !!!!

Vāciets
Vāciets

Atcerieties šos neliešus, kad iesiet vēlēt!

krams
krams

Mūlāpi!

Analfabēts
Analfabēts

No abiem ir jāiekasē par staķīšiem un vēl virknei RD darbinieku par daudzām kļūdām ielu labiekārtošanā.

Derdz
Derdz

Laikam nevarēs nomaksat rēķinus, tāpēc pacel… bet, ja tautai nebūs ko maksāt, t.sk. arī nodokļus, ko tad, prasisiet Es vai ASV

Ja tā padomā
Ja tā padomā

Sēžot kabinetā, neko neražojot proti neradot nekādu pievienoto vērtību un saņemot kosmisku algu tiešām nekas cits neatliek kā šitā smaidīt.

Apinis
Apinis

Man Linda Ozola patīk.

čekista dēls levits
čekista dēls levits

Man arī vēl vajag