Rīgas domnieki atsakās vērtēt, cik godīgi sev celt algas par 70%, bet pašvaldības darbiniekiem vien par 10%

Mārtiņš Staķis

Salīdzinot ar citām pašvaldībām, algu kāpums būšot samērīgs, tās netikšot celtas līdz maksimālajam līmenim un atalgojums pieaugšot arī pašvaldības darbiniekiem – tie ir galvenie Rīgas domnieku argumenti savu algu celšanai, vēsta TV3 Ziņas.

Iecerētās izmaiņas dāsnas – mēram alga kāps par gandrīz 70% procentiem, bet deputātiem – par 53%. Vairāki simti un pat tūkstoši eiro klāt būs arī vicemēriem un komiteju vadītājiem.

TV3 Ziņas: “Vai, jūsuprāt, tik liels kāpums ir adekvāts pašreizējos apstākļos?”

Agnese Logina, Rīgas domes deputāte, “Progresīvie”: “Skaidrs, ka pacelt algas politiķiem nekad nav populārs brīdis, bet mēs redzam, ka šīs algas, sevišķi Rīgai, nav bijušas adekvātas. Skaidrs, ka būtu bijis pareizi, ka būtu tas kāpums lēnāks un mērenāks, bet līdz šim vidēja deputāta alga bija 850 uz rokas.”

Koalīcijas deputāti arī centās attaisnoties, sakot, ka skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem un policistiem algas palielinājuši pēdējos trīs gadus, jo ir svarīgi piesaistīt labus speciālistus. Vienlaikus – šā gada budžets pašvaldības darbinieku algas ļaus celt labākajā gadījumā par 10% procentiem, kas ir vairākkārt mazāk nekā politiķiem. Cik tas ir godīgi, lielākoties domnieki vērtēt negribēja.

TV3 Ziņas: “Par cik pieaugs algas pašvaldības policijas vadošajiem darbiniekiem?”

Linda Ozola, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece: “Tas tika diferencēts policijas iekšienē – kam pieaugums novirzīts pamatalgā un daļai darbinieku uzturdevu palielināšanā.”

TV3 Ziņas: “Bet tas vidējais pieaugums cik šogad būs?”

Linda Ozola: “Mēs novirzījām 10% pieaugumu atlīdzībai.”

Plānotās izmaiņas kritizēja ne tikai opozīcija, bet arī atsevišķi, ierasti koalīciju atbalstoši bezpartejiskie deputāti.

Natālija Ābola, Rīgas domes deputāte, “Gods kalpot Rīgai”: “Lielākā daļa no mums strādā un ir dažādu iestāžu valdes locekļi, priekšsēdētāji, daži pat 10 amatus apvieno un katrā saņem algu, mēs neesam tā trūcīgākā daļa.”

Valters Bergs, Rīgas domes deputāts: “Kandidējot vēlēšanās, vērtējot pretiniekus, saskaņā ar CVK visi bija strādājoši, neatceros, ka kāds kandidēja no bezdarbnieku rindām.”

Kaspars Spunde, Rīgas domes deputāts: “Manuprāt, ļoti labu veidu, kā atalgojums korekti jāpalielina, parādīja iepriekšējais Saeimas sasaukums, kas lēma par palielinājumu nākamajam sasaukumam, manuprāt, tas ir pareizs veids. Aicinu balsot pret.”

Anna Vladova, Rīgas domes deputāte, “Saskaņa”: “Par ko mums tagad pielikt atalgojumu? Tieši par ko? Pārguruši esam? No kā? No ntajām komisijām un bezjēdzīgām sanāksmēm – tas gan, tas jā, bet par to nav jāmaksā, par to jāatņem.”

Nodrošināt algu kāpumu koalīcijai izdevās tikai ar trīs balsu pārsvaru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Toms Celmins
Toms Celmins

Nu mums RPP parastajiem piemeta kapeikas, bet sev parazītiem reiz 2 algas.tas normāli?

Zvaigzne
Zvaigzne

Tik netīra, nesakopta un nožēlojama Rīga, nav bijusi ne pie viena mēra, nekad!
Reāli kauns! Kā nakts un diena salīdzinājumā ar Tallinnu vai Viļņu.

LTV
LTV

Galvaspilsētas centrs ir pārvērties par smirdošu purvu, kolēģi no LT un EE man jautājuši kas jums mērijā ir ievēlēti , ka viss tik nolaists visūr stāv uzraksti IZNOMĀ, PĀRDOD, visas cerības uz nākošajām vēlēšanām,patreiz izskatās , ka tagadējā dome dara visu lai Nils atkal atgriextos ar savu komandu.

cūkkopis
cūkkopis

Tāpat kā pie cūkām, kad ielej samazgas silē. Resnākais vepris ielien ar kājām gareniski silē, lai citiem būtu grūtāk tikt pie siles, un pašam labuma vairāk paliek.

kalašnikovs
kalašnikovs

Svoloči!

domnieks
domnieks

Pirdu es uz jūsu aicinājumiem kaut ko vertēt. Man ir vara un es grābju sev, sev un vēlreiz sev, ha-ha-ha!!!

Nja
Nja

Jāsagrābjas kamēr Nils nākot ar kāju pa d… nav vēl izlidinājis ārā.

ērce
ērce

Jāatzīstas gan ka te kautkas mazliet ož.

bondars
bondars

Neatkarīgā raksta, ka aizturēts kuģis ar 3 t koksa. Bijis ceļā no Brazīlijas uz Rīgu un aizturēts Āfrikā. Tātad algas būs lielas, bet ja preces nav, tad ko ar algu darīt?

krievu aģents Zatlers
krievu aģents Zatlers

Kad tiks paaugstinātas pensijas bijušajiem prezidentiem? Cik man ilgi būs jābučo dibeni krievu miljonāriem un jāskraida kā viņu izsūtāmajai šestjorkai? Man jau patīk, bet veselības vairs netur

Ieteicējs
Ieteicējs

Vispār otrādi vajadzēja! Tā jau vadoņiem algas ir par lielu. Iesaku, vadoņiem samazināt par 70%, bet darbiniekiem pielikt procentus 30.

Kurbulis
Kurbulis

Pokujs! Kad nāks “osvabaģiķeļi” , tad vairums tik noskatīsies kā austrumu ordas padzen šos varavīksnes staķus un pedgarus.

levitkucins
levitkucins

Jūrmalā latviešu vairs nav. Neviens Latkrieviju nenāks atbrīvot. Pievienos Latgali Baltkrievijai, Vidzemi Igaunijai. Maskavas ielu pievienos Kaļiņingradas apgabalam.

Pūķnacists
Pūķnacists

Ko tu šorīt ieēdi, kuciņ ?

Sraķis
Sraķis

Pat neiebilstu ja šitos izsūtītu uz attālākiem nostūriem. Diemžēl šitie jau glumi, izdarīs tā lai viņu vietā aizsūtītu kādu mazo cilvēciņu. Karogus arī viņi ļoti labi prot mainīt atkarībā no tā kādi vēji pūš. Tagad pūš rietumu vēji, staķim, rinkam rokā lepni plīvo varavīksnes karogs, ja rietumu vējus nomainīs austrumu vēji, tā līdz ar vēju nomainīsies arī karogs. Un plīvos tik pat lepni, un pats sitīs pie krūtīm, teiks ka ir patriots, un vienmēr tāds ir bijis.