Rīgas domes “Par/Progresīvie” frakcija atteikusies no sadarbības ar “Latvijas attīstībai”

Mārtiņš Kossovičs
Rīgas domes PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs

Rīgas domes frakcija “Par/Progresīvie” (PP) pirmdien, 12. decembrī, izplatīja paziņojumu, ka pārtrauc sadarbību ar frakciju “Latvijas attīstībai” (LA).

PP frakcija nolēmusi pārtraukt sadarbību ar LA pārstāvošajiem trim deputātiem, atsaucoties uz LA frakcijas vadītāja paziņojumu, ka LA atsakās turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā.

Kā norāda PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs, sadarbība tika iedragāta brīdī, kad LA vadītā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Artūra Toma Pleša (AP) vadībā nolēma neapstiprināt Rīgas pilsētās attīstības plānu azartspēļu ierobežojumu dēļ. 

“Plešs un LA nekautrējās turpināt Rīgas domes darba sabotāžu, liekot šķēršļus Ukrainas atbalsta centra finansējuma piešķiršanai, ko beigās nācās labot premjeram,” norāda Kossovičs.

Savukārt Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāte Agnese Logina (PP) norāda, ka PP frakcija nebija apmierināti ar Ivetas Ratinīkas (LA) darbu Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadībā. Gada sākumā tikusi kavēta finansējuma piešķiršana kultūras nevalstiskajām organizācijām, savukārt nepieņemamas vilcināšanās un līderības trūkuma rezultātā Rīgai gandrīz būtu izpalikušas Jaunā gada svinības. Tieši Rīgas svinību neplānošana bijis pēdējais piliens, kas noslēdzās ar Ratinīkas atstādināšanu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien nolēma no amata atbrīvot tās vadītāju Ratinīku.

Par komitejas vadītāju ievēlēta “Par/Progresīvie” pārstāve Laima Geikina.

Ratinīkas atbrīvošanu rosināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), kurš norādīja uz problēmām komitejas lēmumu pieņemšanā, akcentējot, ka vairākas būtiskas lietas tika risinātas novēloti un sasteigti.

LA bija koalīcijas partnere, pamatojoties uz PP un LA sadarbības līgumu. Frakcijas LA vadītājs Viesturs Zeps iepriekš pauda, ka šādā situācijā turpmākā sadarbība koalīcijā vairs neesot iespējama.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Teodors
Teodors

To sīko, savstarpējo kasīšanos mūsu polītiķi gan varēja atmest.

Rietumu burka
Rietumu burka

Šito klaunu šķiršanās pamatā nav “arābu šeihu” Baltic internacional bank sasistā sile un ar kuvaldu izsistie logi. Bet ko śie âksti darīs, kad viņu sponsoram Putina Rietumu bankai būs izsisti logi?

sīkais smerdelis pļešs
sīkais smerdelis pļešs

Kad kosiks nāks ārā no skapja?

Rīgas durdoms
Rīgas durdoms

Zuzāniņš laimīgs, kaut celulīts jau uz pakaļas.

Ušakovs
Ušakovs

Vazelīns der labāk.

Ālate
Ālate

Un saka v;el, ka ka tas prads vieno– saplēsās par tiesībām nest karogus gājienos. Kas gan var but svarīgāks par šo?