Rīgas domē dala amatus – Satiksmes komiteju varētu vadīt Pulks, Pilsētas attīstības komiteju – Andersone

Inese Andersone (JV)
Inese Andersone, JV

Lai gan Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultāti vēl nav oficiāli apstiprināti, jo vairāki deputātu kandidāti tos apstrīdējuši un vērsušies tiesā, jaunievēlētie domnieki sākuši dalīt amatus. Partijas “Jaunā vienotība” (JV) Rīgas domes frakcija Pilsētas attīstības komitejas vadītājas amatam varētu virzīt Inesi Andersoni, bet Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja amatam – politikā pieredzējušo Olafu Pulku.

Līdz ar to jau dažas dienas pēc vienošanās par jaunās Rīgas domes koalīcijas izveidošanu kļuvuši skaidri visi politiķi, kurus virzīs ievēlēšanai Rīgas domes komiteju vadītāju matos.

Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP), kļūstot par mēru, vadīs par pilsētas budžetu atbildīgo Finanšu un administrācijas lietu komiteju.

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” un “Progresīvie” (APP) pārziņā nodoto Izglītības, kultūras un sporta komiteju varētu vadīt Iveta Ratinīka, Mājokļu un vides komiteju – Edmunds Cepurītis, bet Sociālo jautājumu komiteju – Viesturs Kleinbergs.

Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārziņā nodoto Pilsētas īpašuma komiteju varētu uzticēt Dainim Locim.

Savukārt Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju, visticamāk, vadīs Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vēlēšanu saraksta līdere Linda Ozola, vienlaikus pildot arī vicemēra amatu.

Komiteju vadītājus ievēl katra pastāvīgā komiteja no sava vidus. Komitejām ir jāizraugās arī priekšsēdētāju vietnieki, kas aizvieto komiteju priekšsēdētājus to prombūtnes laikā. Komiteju priekšsēdētāju vietnieku amats nav algots.

ziņots, APP, JV, NA/LRA un JKP pagājušajā nedēļā vienojās par koalīcijas izveidi Rīgas domes jaunajā sasaukumā. Četrus minētos sarakstus Rīgas domē pārstāv 39 deputāti. Pavisam domē ir 60 deputātu vietas.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Janis
Janis

Jaa
Atkal neaizvietojamais pulks,pat ar lielo burtu negribas rakstit,profs futbola,satiksme

raža
raža

Tad jau viss kārtībā – dzīvnieku fermā viss jau steliņģosd sadalīts – sāksies pļauja