Rīgas dome atsaka biedrībai nodokļa atlaidi zemei, uz kuras cels māju jauniešiem ar īpašām vajadzībām

Mārtiņš Staķis

Biedrības “Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” dienas centrā jaunieši ar smagiem attīstības traucējumiem paši darina sveces, lai par nopelnīto naudu uzceltu māju. Šobrīd zeme jau ir iegādāta, taču Mārtiņa Staķa (Kustība PAR) vadītā Rīgas dome biedrībai atteikusi zemes nodokļa atlaidi.

Lai gan “Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi” ir sabiedriska labuma organizācija, par viņu iegādāto zemes platību tiek prasīts pilns zemes nodoklis – vairāk nekā 700 eiro.

“Pamatojums ir tāds, ka mēs šobrīd uz šī zemes gabala neveicam nekādas darbības, kas būtu uzskatāmas par sabiedriskā labuma darbību. Bet tas, ko mēs darām, – mēs izstrādājam projektu, lai izveidotu pakalpojumu cilvēkiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem,” skaidroja biedrības vadītāja Inga Šķestere.

Rīgas dome ļoti skrupulozi paliek pie sava skatījuma uz likuma pantiem un saistošajiem noteikumiem, proti, 90% nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums pienākas par īpašumu, kuru jau lieto.

Notikušo komentējis arī Tiesībsarga birojs, norādot, ka pašvaldība saistošajos noteikumos drīkst paredzēt atvieglojumus atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļu maksātāju kategorijām (skatieties zemāk pievienoto video).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Beta
Beta

tie taču nepavisam nav tie pareizi orientētie jaunieši- neierakstās politmozaīkā… vai tad grūti statūtus pielabot…

Stienis
Stienis

Tipiska mūsu ierēdniecības attieksme – sausa kalpība burtam pilnīgā atrautībā no sabiedrības vajadzībām.