Rīgas centrā sarkanus karogus plivina un cīņas runas teic piketētāji pret “krievvalodīgo apspiešanu”

Pirmdien, 1. maijā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa Rīgas centrā, partija “Latvijas Krievu savienība” pulcējusies piketā, kurā dusmīgās runās prasa “pasaules sabiedrību pārtraukt represijas pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem”, ziņo aculiecinieki.

Video avots: Twitter konts @latvijas_vate

Piketā ieradusies arī Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.

“Kara apstākļos Latvijas varas iestādes, pārkāpjot starptautisko tiesību normas, pieļauj ksenofobijas izpausmes, vai pašas rīko atriebības akcijas pret trešdaļu iedzīvotāju, kuriem dzimtā valoda ir krievu valoda,” tā rakstīts piketa norises vietā izkārtā lapā.

Kā novēroji aculiecinieki, policija no piketa vietas vietas aizvedusi kādu vīrieti, kurš ieradies cepurē ar uzrakstu “Russia”.

Piketa norises vietā patrulē Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Priekulis
Priekulis

Pliekšāna mazbērni.

Pate
Pate

Rīgas domes politdarbinieki pilnīgi neko nezina- tajā laikā sēdēja Skapī un tikai par pilsētniekiem un drošību domāja, plānoja pievienošanos Stambulas konvencijai patstāvīgi. Ir daudz liecinieku- tā ka Ždanoka te īsta pašdarbniece. Pēc fotosesijām un runu ierakstiem laimīgi aizgāja mājās ar padarīta darba aoziņu un vienmēr kabatām vaļā.

Linguist
Linguist

Bet krievvalodiigie TIEK diskrimineeti, tas tak fakts. Vinjiem, piemeeram, pieprasa latvieshu valodas zinaashanas, piemeeram, straadaashanai veikalaa. tai pat laikaa pilni veikali ar kaut kaadiem ukrainju darbiniekiem, kuri, protams, runaa tikai krieviski. Un veel lepni piebilst – Ja iz Ukraini…. Pie kam tie ir jauni viirieshi akuraat karojamaa vecumaa…. Domaajiet, idioti! Varbuut tomeer tos aizsuutiit MAAJAAS?

lupatine
lupatine

izskatās, ka šie ir vienīgie pret atpalicības kursu… bet tik sarkani, ka trūka veļ tikai šuplinska un Bordāns ar visu bandu

psihiatrs
psihiatrs

Interesanta situācija – apspiedēju saiets cīņā pret apspiedēju apspiešanu. Kā sauc tā atskan – nevajadzēja līst svešā zemē laupīt un mācīt dzīvot.

Asais
Asais

Kučinskis nebija atskrējis glābt nabaga krievu pensionārus, kas 50 gadu laikā nav latviešu valodu iemācījušies?

skolas -- v a l s t s .. v a l o d ā !
skolas -- v a l s t s .. v a l o d ā !

Tā nav “apspiešana”, tā tas ir visās zemēs, arī Krievu impērijā.

vvv
vvv

Tik dikti apspiesti, ka kļūst gan par Eiroparlamenta, gan vietējiem deputātiem…
Jeb par tādiem kļūst tikai tie, kas sadarbojas ar pastāvošo varu?😁

No jauktas ģimenes
No jauktas ģimenes

Es esmu audzis jauktā latviešu krievu ģimenē. Mani audzināja par valsts patriotu. Bet tad kad darba kolektīvā no kolēģiem, kuri balso par vienotībām, NA, progresīvajiem, u.c. dzirdu ka krievi ir zemāki cilvēki, labāk te pat necitēšu visu ko esmu dzirdējis, vēl man piesies naida kurināšanu, tad varu pārdomāt kādā valstī dzīvoju un cik patriotisks es varu būt pret šo valsti, vismaz tādu kāda viņa ir šobrīd. Starp citu no paziņām ne no viena krieva neko sliktu par latviešiem kā tautu neesu dzirdējis. Pretējā virzienā gan un daudz. Un vēl, šeit esmu piedzimis, nekur netaisos braukt

psihiatrs
psihiatrs

Jauktenim ir jāpalasa vēsture un tiem NA ģīmjiem arī nav taisnība, jo Latvijā dzīvoja daudz krievu, piemēram, vecticībnieki, kas nevienam uz galvas nekāpa. Problēmas ir ar citiem, kas atbrauca pelnīt un dzīvot labākos apstākļos uzkundzējoties latviešiem, kurus izsūtīja, saspieda komunālos dzīvokļos, atņēma īpašumus utt. Rīgas guļamrajonos dzīvokļus pārsvarā dabūja atbraucēji. Tātad vaina ir vecvecākos vai vecākos.

teātrmīle
teātrmīle

Nemaz nezināju,ka Latvijā trešdaļa iedzīvotāju ir Krievijas pilsoņi.Tad jau nu gan steidzīgi jādodas mājās.Nav ko ciest mokas svešā valstī.

Jansons Brauns
Jansons Brauns

Kapēc krievu demonstrācija pie pieminekļa Artūram Nagliņam?

arī pikets
arī pikets

Baigi interesanti, ka nevienā medijā šodien nav neviena vārda, ka Francijā šodien lielākie protesti kādi vien bijuši. Pilnīgs klusums. Tā vietā ar kaut kādu, es atvainojos, bet “*ūdu” nodarbina cilvēku prātus. Laikam jau pie varas esošie baidās no tā kas šobrīd notiek Francijā, ja jau klusē. Atceros, kad Krievijā pirms kādiem gadiem vienu dienu bija protesti, ar desmitiem tūkstošu dalībnieku, kas uz Krievijas iedzīvotāju skaita ir *irdiens jūrā. Toreiz visi mēdiji vairāk kā nedēļu par to rakstīja, visādi tā sauktie “eskperti” stāstīja katrs savus feikus, rādīja kā atstrādā naudu. Bet tagad pilnīgs klusums par Franciju.