Rīgas apstādījumiem kastēs šosezon tērēs vairāk nekā miljonu eiro

Foto: V.Liepkalns/Twitter

Pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām teju katras partijas galvenais solījums bija padarīt Rīgu zaļāku, un uzreiz pēc vēlēšanām galvaspilsētā arī sāka parādīties pirmie apstādījumi kastēs, vēsta TV3.

Šobrīd ir sezonas sākums, un dobes izskatās gana glīti, taču lielākoties vasaras laikā augi nokalst un iznīkst Krasta, Aleksandra Čaka un citās ielās, par ko politiķi bijuši spiesti skaidroties ne reizi vien. Arī dārzniekiem tas prasa divtik vairāk darba.

Ilze Pīrāga-Gremze, “Dārzu un parku” Rīdzenes iecirkņa vadītāja: “Kopšana šādiem augu traukiem, protams, ir laikietilpīgāka. Laistīšana prasa vairāk resursu, augu traukos augsne izžūst ātrāk, augi ir biežāk jāmēslo, un viņiem var būt vājāka ziemcietība.”

Pērn dome apzaļumošanai tērēja 400 000 tūkstošu eiro – šogad tas būs jau vairāk nekā viens miljons,

jo šovasar īpaši daudz zaļo salu izvietos Vecrīgā. Par spīti iepriekšējo gadu pieredzei, politiķi pārliecināti, ka ar īstajiem augiem šis projekts ir tā vērts.

Viesturs Zeps, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs, “Latvijas attīstībai”:
“Nu tas ir jautājums diezgan liels, vai mēs neredzam citas prioritātes, kur investēt. Man liekas, ka šis ir jāpaskatās, jāpamēģina, jo Rīgā notiek arī daudz arī pasākumu, un drusku jāpadara tā tāda dzīvāka. [Jaut.: Bet šī jau nebūs pirmā sezona, kad mēs tos podus liekam. Tas ir atmaksājies, tas ir tā vērts turpināt?] Šobrīd mēs uz to strādājam, galvenais būtu spēt permanenti iestrādāt augsnē šos augus, kas tur var augt, bet, kamēr mēs to nevaram, tikmēr ejam šo ceļu.”

To, ka liela nozīme ir pareizo augu izvēlei, saka arī “Rīgas mežos”. Taču vislielākās kļūdas pieļautas, izvēloties materiālu, no kura kastes veido.

Ačgārna iepriekš bijusi arī šo apstādījumu veidošanas gaita, jo uzņēmuma dārzniekiem tie nodoti tikai uzturēšanai, nevis viņi iesaistīti to izveidē. Domē no kļūdām gan mācoties un dārznieku padomus ņem vērā arvien biežāk, tādēļ situācija kļūstot labāka.

Savukārt runājot par apstādījumu piemēslošanu un bojāšanu, pašvaldība aicina pašus iedzīvotājus būt apzinīgiem un atcerēties, ka dobe nav atkritumu tvertne.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ccca
ccca

galvenais naudu iztērēt, lai tā nenestu labumu iedzīvotājiem. kauns.

Jeblonskis
Jeblonskis

Vel vajadzētu pingvīnus, kurus katru vasaru jātransportē uz Antarktīdu.
Dauņu tautele, dauņu pilsētele.

dārznieks
dārznieks

Vai kādā kastē Ķirsi arī iestādīs?