Rīgai atrasts izpilddirektors

Jānis Lange

Konkursā uz Rīgas pilsētas izpilddirektora amatu uzvarējis līdzšinējais valsts AS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange (Vienotība). 

Par to preses konferencē ceturtdien, 1. aprīlī, pavēstīja Rīgas domes vadība.

Lange ir ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Lauksaimniecības Universitātē un maģistra grādu vadības zinībās Latvijas Universitātē. No 2008. gada līdz šim strādājis “Latvijas Valsts Ceļi” valdes locekļa, finanšu un administratīvās pārvaldes direktora amatā, no 2013. gada – valdes priekšsēdētāja amatā, kā arī no 2018. gada līdz šim brīdim – “Latvijas Dzelzceļš” padomes priekšsēdētāja amatā.

“Mans princips vienmēr ir bijis, lai darbs valsts uzņēmumā būtu efektīvs, caurspīdīgs un ilgtspējīgs, arī apstākļos, kad trūkst finansējuma. Tieši ar šīm vērtībām es arī startēju Rīgas domes konkursā uz izpilddirektora vakanci,” norādīja Lange. 

Pagarinot pieteikšanos uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu, konkursā kopumā saņemti 37 pretendentu pieteikumi, iepriekš informēja pilsētas domē.

Lai nodrošinātu atklātu un objektīvu piemērotākā pilsētas  izpilddirektora  kandidāta izvēli tika piesaistīta augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums – SIA “Pedersen & Partners”, kā arī izveidota nominācijas komisija Rīgas mēra vadībā.

Kā zināms, 2020. gada novembrī – divus mēnešus pēc tam, kad darbu Rīgas domē sāka jaunā koalīcija, – izsludināts konkurss uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora vakanci, ko aizpildīja pagaidu administrācijas martā izpilddirektora pienākumu izpildītāja amatā ieceltā Iveta Zalpētere.

Novembra vidū Zalpētere paziņoja, ka nolēmusi atstāt šo amatu. Izpilddirektora pienākumus uzņēmās domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!


Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Žanis
Žanis

Tad jau haoss Rīgā turpināsies.., kur paliek sauklis:”” esmu visu darījis pēc labākās sirdsapziņas..”!? Sajāja Rīgas apvedceļa nobrauktuves, bija vajadzīgs gads, lai neko neizdarītu, tad paceltu cepuri un dotos spēlēties citos līmeņos, ceru, ka tas nav 1.aprīļa joks…!

Diemžēl
Diemžēl

Dzelzceļam Langes laikā ilgtspēja kā reiz arī izbeidzās.