Reizniece-Ozola noliek deputātes mandātu, lai pievērstos karjerai Starptautiskajā šaha federācijā

Dana Reizniece-Ozola

Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pieņēmusi lēmumu nolikt deputātes mandātu, jo piekritusi kļūt par starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektori un valdes priekšsēdētāja vietnieci, liecina viņas ieraksts “Facebook”. 

“Jaunais gads manā dzīvē nesis lielas pārmaiņas – esmu piekritusi piedāvājumam ieņemt starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu,” raksta Reizniece-Ozola. FIDE sporta veida attīstībai apvieno 190 valstis, to federācijas un desmitiem miljonu sportistu. Tā ir lielākā un ietekmīgākā šaha organizācija pasaulē.

“Šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē,” uzsver politiķe.

Reizniece-Ozola pieņēmusi lēmumu nolikt deputātes mandātu, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku un enerģiju: “Esmu pieradusi veltīt maksimālu uzmanību tam, ko esmu uzņēmusies, lai tas būtu ar jēgu un dotu gandarījumu”.

Pametot Saeimu, Reizniece-Ozola turpinās būt Latvijas Zemnieku savienības biedre un atbalstīt labas pārmaiņas partijā.

“FIDE darbā pienākumu būs daudz, bet prieks, ka tas neprasa aizbraukt no Latvijas. Tāpēc zinu, ka saikne ar domubiedriem un draugiem saglabāsies cieša,” piebilst politiķe. 

Reizniece-Ozola arī ir pārliecināta, ka viņai izdosies ieguldīt savu artavu FIDE turpmākajā izaugsmē. Pasaule nākotnē starptautisko šaha federāciju uztvers ne tikai kā profesionālu sportistu atbalsta institūciju un augsta līmeņa sacensību organizatori, bet arī kā sociāli atbildīgu organizāciju, kas karalisko sporta spēli aktīvi izmanto bērnu izglītošanā, mazāk aizsargāto sabiedrības daļu integrēšanā un sieviešu tiesību nostiprināšanā.

Reiznieces-Ozolas pēdējie 10 profesionālie gadi saistīti ar politiku. Viņa pateicas vēlētājiem par uzticību un pastāvīgu atbalstu, kas ļāvis kopā paveikt Latvijai nozīmīgas lietas, kā arī visiem līdzšinējiem politiskajiem partneriem. Politiķe paudusi gandarījumu, ka pieaugoša populisma un politiskas agresivitātes apstākļos ir saglabātas konstruktīvas un cieņpilnas attiecības. Viņa arī novērtējusi rūdījumu, ko devuši politiskie oponenti.

Mandātu noliekot Danai Reizniecei-Ozolai, Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars piekritis ieņemt deputāta amatu.

Dārgie draugi! Jaunais gads manā dzīvē nesis lielas pārmaiņas – esmu piekritusi piedāvājumam ieņemt starptautiskās šaha…

Posted by Dana Reizniece-Ozola on Svētdiena, 2021. gada 3. janvāris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto no D.Reiznieces-Ozolas “Facebook” lapas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ance
Ance

un kāds pat mēģinās šādai pasaciņai noticēt… atalgojums cits? iespējas pēc covida ceļot un būt prožektokros? vai vienkārši atraisīties no vietējām performancēm

AndrisR
AndrisR

Kā izrādās tad šahs tomēr ir stipri vienkāršaka padarīšana par dzīvi un politiku….
Ne jau velti labi šahisti parasti ir slikti politiķi. ..un Dana to tikai apliecina.

kalašnikovs
kalašnikovs

Vispār domāju ka viņas vieta būtu cietumā!

Stienis
Stienis

Nu… ja jau mēs te rakstām, ko domājam, tad es domāju, ka cietumā būtu jāiet tieši tev.