Raimonds Vējonis saņem “kurvīti” no uzrunātā premjera kandidāta

Raimonds Vējonis

Raimonds Vējonis, Valsts prezidents, būs spiests meklēt citu valdības vadītāja kandidātu, jo Valmieras mērs Jānis Baiks, kurš tika uzrunāts Ministru prezidenta amatam, nolēmis turpināt darbu mēra amatā un no kandidēšanas atteicies, ziņo BNS.

«Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei,» norāda Baiks.

Baiks arī izteica pateicību, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis izrādījis godu, piedāvājot kandidēt šim amatam, Saeimas deputātiem par izteikto atbalstu un uzticēšanos, premjerei Laimdotai Straujumai par iepriekšējā snieguma novērtējumu un sekmīgo abpusējo sadarbību. «Tāpat liels paldies visiem kolēģiem no Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām, kuri mani atbalstīja,» norāda Baiks.

Baiks pārstāv partiju «Valmierai un Vidzemei», kas ir «Vienotības» sadarbības partija.

Baiks sarunā ar aģentūru BNS apstiprinājis, ka viņš piektdien ticies ar Vējoni. Tikšanās iniciators bija prezidents. Tāpat uzrunātais premjerministra amata kandidāts iespēju ieņemt valdības vadītāja krēslu pārrunājis ar «Vienotības» valdes priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kura nav paudusi noraidošu attieksmi.

Baiks Valmieras domes priekšsēdētāja amatā nonāca 2014.gada novembrī, pēc tam kā iepriekšējais mērs – Inesis Boķis šo amatu atstāja, jo tika ievēlēts Saeimā.

Iepriekš Baiks laika posmā no 2002.gada līdz 2013.gadam bija Valmieras domes izpilddirektors, bet šajā pašvaldībā viņš strādā jau kopš 1999.gada. Baiks ir arī partijas «Valmierai un Vidzemei» priekšsēdētājs.

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar