Raidījums: KNAB prasa “KPV LV” atmaksāt ziedojumu gandrīz 10 000 eiro apmērā

Aris Zakatistovs

Valdībā pārstāvētā “KPV LV” izslēgusi no savām rindām biedrus, kuri kritizē partijas slikto menedžmentu valsts naudas tērēšanā un aicinājuši sasaukt ārkārtas biedru sapulci, lai lemtu, iespējams, arī par vadības maiņu, svētdien, 1. novembrī, informē TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Tāpat raidījumam zināms, ka KNAB apšauba Beatas Jonites ziedotos 10 tūkstošus eiro, jo maksājums neatbilst viņas ienākumiem. Jonite iepriekš bija iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomniece komunikācijas jautājumos.

Izslēgto vidū ir arī valdes loceklis, Jelgavas domes deputāts Lauris Zīverts, kurš pirms divām nedēļām sniedza interviju “Nekā personīga”.

Necaurspīdīgi iepirkumi, neizskaidrojami lēmumi un ietekmes dalīšanas bija tas, pret ko partija iestājās, bet tagad šīs pašas problēmas piemeklē “KPV LV” pašu, savā paziņojumā pēc izslēgšanas norāda Zīverts. “Mums zināms, ka partijai ir jaunas nepatikšanas. KNAB prasa atmaksāt nepamatotu ziedojumu, bet partijas konts ir tukšs.”

Šis ir pirmais gads, kad partijas saņem seškārt lielāku valsts finansējums. Par to balsoja šī Saeima, tajā skaitā “KPV LV” deputāti.

Parlamentāriešu dāsnā rīcība, kas “KPV LV” līdera Ata Zakatistova vārdiem rinājot, demonstrē politisko briedumu, partijai šogad ienesa 640 tūkstošus eiro.

Lielāko daļu valsts naudas tā izlietoja kampaņā Rīgas domes vēlēšanās, kurās “KPV LV” zaudēja. Kampaņā visdārgākā bija mēra kandidāta Ralfa Nemiro aicinātā firma “Thumbs up Media line” .

Līdz ar Zīvertu parijas valde šajā pirmdienā izslēgusi vēl duci biedru. Arī no vēlētām struktūrām, piemēram, revīzijas komisijas.

“KPV LV” Revīzijas komisijas locekle Agnese Zaļakmentiņa, kas izslēgta no partijas 26. oktobrī, teic, ka partiju veido biedri, un, ja tie ir neapmierināti, tad kaut kas nav pareizi.

Tā vietā, lai novērstu to, kas nav pareizi, tiek īstenotas sankcijas, tāds kā totalitārais režīms.

Par valsts naudas izlietojumu runāts arī “KPV LV” domes sēdēs. Līdz šai pirmdienai to vadīja Roberts Millers, kurš apzināja vairāk nekā 70 biedrus, kuri aicināja sasaukt partijas kopsapulci, lai, iespējams, veiktu izmaiņas valdē. Millers izslēgts no partijas 26. oktobrī.

Vēlēšanu kampaņas izlietojumu visās partijās, arī “KPV LV”, pārbauda KNAB. Par rezultātiem ziņos ne ātrāk kā nākamgad.

“Nekā personīga” zināms, ka KNAB apšauba Beatas Jonites ziedotos 10 tūkstošus eiro. Maksājums neatbilst viņas ienākumiem, un tāpēc gandrīz visu summu prasa atmaksāt.

“KPV LV” nedrīkst šim mērķim izmantot valsts finansējumu, bet partijas konts ir tukšs.

Izslēgtie no “KPV LV” rindām bija parakstījuši iesniegumu valdei par ārkārtas sapulces sasaukšanu. Ierosinājumu Zakatistovs noraidīja, aizbildinoties ar ierobežojumiem pulcēties. Neskatoties uz ziņām, ka pirmdien valde plāno izslēgt vēl vairākus biedrus, sapulci jaunnedēļ neapmierinātie ar partijas menedžmentu vienalga centīsies noorganizēt. Likums neļauj izslēgt no partijas vairākuma ievēlētos pārstāvjus, piemēram, valdē, domes vadībā un revīzijas komisijā. Tāpēc izraidītie lēmumu par izslēgšanu apstrīdēs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skaudības Dievs
Skaudības Dievs

«Kovids nāk, kovids nāk,
gan ar viļņiem, gan ar čalām.
Kovids nāk no visām malām.
Ko tas kovid’s atnesīs?
Tas atnesa nabadzību simtu gadu garumā.»
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-) (Skauģu Skauģis)
Ar ironiju par nopietno, Tavs Latvju Skaudības Dievs
P.S. Gaidām trešo kovid-19 vilni uzreiz pēc otrā viļņa, kad jezga norims… #nabadzība #GMI #TrūcīgāStatuss

kapeikina
kapeikina

Sīkumi. Petravi’bcai tā ir kabatas nauda no Saeimas aiņemtās vietas

Bet protams
Bet protams

Ja var nopirkt mājiņu par 210 000 euro !