Putnis vairs nevadīs partiju “Progresīvie”

Putnis gejs

Partijai “Progresīvie”, kurai līdz šim nav izdevies pārliecināt vēlētājus un iekļūt parlamentā, kā savus galveno uzdevumu likusi gatavošanos pašvaldību vēlēšanām un saskaņas vēlētāju balsu piesaistīšanu.

Partija ārkārtas kongresā pārvēlēja vadību un analizēja arī līdzšinējo veikumu.

Partija “Progresīvie” dibināta pirms diviem gadiem un saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, to atbalsta ap diviem procentiem vēlētāju.

Turpmāk partiju līdzšinējā viena priekšsēdētāja vietā, vadīs divi. Ievērojot dzimumu paritāti, partijas vadībā tika ievēlēti Antoņina Ņenaševa un Edmunds Cepurītis. Iepriekšējais partijas vadītājs Roberts Putnis pēc nepārliecinošā starta Eiropas parlamenta vēlēšanās šī gada maijā amatu atstāja pats.

Lēmums turpmāk partijas vadībā likt divus cilvēkus pieņemts ar mērķi veicināt demokrātiju un līdzvērtīgu lēmumu pieņemšanu, sarunā ar Latvijas Radio skaidroja viens no jaunievēlētajiem līdzpriekšsēdētājiem Edmunds Cepurītis.

„Tā kā mūsu partijai ir divi ļoti svarīgi virzieni – sociālā politika un nabadzības mazināšana, kā arī vides aizsardzība, tad šādā veidā mēs varam labi pārstāvēt abas šīs jomas.

Arī pārējā valde noteikti iesaistīsies ar daudziem dažādiem pienākumiem, bet īsumā sadalījums ir tāds, ka Antoņinas izglītība un pieredze vairāk saistīta ar sociālās politikas jomu, bet mana – ar vides aizsardzību.

Protams, katrs zinām arī vairākus punktus no otras puses. Svarīgi būs arī veicināt to, lai „Progresīvie” kā kustība varētu pārvarēt šķēršļus un bez lieliem naudas līdzekļiem no dažiem atsevišķiem sponsoriem vienalga panākt ļoti labus rezultātus vēlēšanās. Tas nozīmē veidot ļoti labu komandu, kas spēj darboties bez bagāto sponsoru iesaistes,” pauda Cepurītis.

Jaunajā partijas valdē ievēlēti arī Terēze Gruntmane, reemigrante, uzņēmēja, publiciste, Dace Kavasa, juriste un feministe, Latvijas Aviācijas arodbiedrības valdes priekšsēdētāja, Viesturs Kleinbergs, dienesta “Samariešu atbalsts mājās” vadītājs; Igors Kļaviņš, sociologs; Mārtiņš Kossovičs, uzņēmējs; Ervins Labanovskis, Brīvības un solidaritātes fonda vadītājs un uzņēmējs; Agnese Logina, Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja kuratore.

“Progresīvie” sevi dēvē gan par jaunajiem sociāldemokrātiem, gan zaļajiem. Partija iestājas par , uzskatu brīvību, cilvēku vienlīdzību un solidaritāti. Kā galvenie mērķi šodien tika nosprausti gatavošanās pašvaldību vēlēšanām un arī “Saskaņas” vēlētāju piesaiste.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar