Putniņš: 20 bankas vietējam tirgum ir par daudz

Pēteris Putniņš

Latvijā banku skaits vietējam tirgum ir par lielu, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

“Skaidrs, ka vietējam tirgum banku skaits Latvijā ir par lielu. Tas ir jau vispāratzīts fakts,” teica FKTK vadītājs.

Vienlaikus Putniņš atzīmēja, ka nevar novērtēt, cik bankām Latvijas tirgū būtu vietas, jo neviena banka nestrādā tikai un vienīgi ar vietējo klientūru. “Ir saprotams, ka visiem, tādā klasiskā izpratnē, kā strādā lielās skandināvu bankas, strādāt nebūs iespējams. Tas nozīmē, ka būs jāmeklē tā saucamās nišas,” viņš sacīja.

FKTK vadītājs arī minēja, ka bankas, kuras iepriekš apkalpoja ārvalstu klientus, pamatā ir salīdzinoši mazas, tāpēc nišas produkti varētu būt vienīgais ceļš, lai tās atrastu jauno identitāti.

Tāpat Putniņš piebilda – tas, kura banka atstās tirgu un, kura turpinās darbu, būs atkarīgs no konkrētās bankas akcionāru lēmuma. “Tas tomēr ir brīvais tirgus. Tas ir bizness. Tas ir šo banku akcionāru rokās,” viņš sacīja.

Savukārt jautāts, vai jau šogad varētu būt gaidāmas kādas izmaiņas banku sektorā, Putniņš norādīja, ka šādu prognozi nav iespējams sniegt. “Viss kas var būt. Nav iespējams iedot tādu prognozi. Ja mēs to zinātu, būtu daudz vienkāršāk rīkoties,” teica FKTK vadītājs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar