Putina meita 30 gados uzvārdu mainījusi septiņas reizes

Putina meita maina uzvārdus

Pētījumu, kura galvenā varone ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina meita Marija, pirmdien publicējis žurnāls The New Times.

Raksta autori apgalvo, ka Putina meita Marija laika periodā no 2006.līdz 2011.gadam mācījusies Maskavas Valsts universitātes (МГУ) fundamentālās medicīnas fakultātē un tobrīd viņas uzvārds bijis Voroncova (Воронцова). Bez šī uzvārda Marija Putina lietojusi arī četrus citus, kurus The New Times nenosauc.

Mācoties Maskavas Valsts universitātē, Marija Voroncova ar luksusa klases jahtu Aria kopā ar draudzenēm devusies kruīzā pa Vidusjūru, kura laikā apmeklējusi Montekarlo, Itāliju, Franciju un Spāniju. Kā informē žurnāls, šīs „megajahtas” noma nedēļā maksā 35 000 – 45 000 eiro.

Putina meita Marija

Pēc tam, kad ar „sarkano diplomu” absolvēja Maskavas Valsts universitāti, Putina meita kļuva par aspiranti Krievijas Veselības ministrijas Endokrinoloģijas zinātniskajā centrā (ЭНЦ), kura galva tolaik bija viņas zinātniskā darba vadītājs akadēmiķis Ivans Dedovs (Иван Дедов).

Tūlīt pēc tam, kad Krievijas prezidenta Putina meita bija uzsākusi aspirantūru, Dedovs kļuva par Krievijas Medicīnas zinātņu akadēmijas (РАМН) vadītāju, bet viņa dēls Dmitrijs – par Eiropas Cilvēktiesību tiesas Krieviju pārstāvošu tiesnesi Strasbūrā, apgalvo pētījuma autori. Tostarp Krievijas Veselības ministrija (Минздрав) paātrināja Krievijas Veselības ministrijas Endokrinoloģijas zinātniskā centra Bērnu endokrinoloģijas institūta celtniecību, kurā strādāja Marija Putina.

Putina vecākā meita Marija Putina ir precējusies ar holandiešu uzņēmēju Jorritu Faassenu un pārgājusi vīra uzvārdā, apgalvo The New Times. 2007.gadā Faassens strādāja par attīstības direktoru uzņēmumā „Gazprom” (Газпром), bet vēlāk — par direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieku biznesa konsultāciju kompānijā „МЭФ Аудит”.

Žurnāls norāda, ka 2015.gadā Marijas Putinas dzīvē „notikušas svarīgas pārmaiņas: piedzimusi meita un viņa pati kļuvusi par medicīnas zinātņu kandidāti Mariju Faasseinu”. Tai pat laikā viņa vairs nebija manāma namā Novinska bulvārī, kurā dzīvojusi apmēram četrus gadus.

The New Times pētījumā apskata arī Putina meitas gaumi: viņai patīk filmas „Matrica”, „Kāpa” un „Šokolāde”, kā arī angļu televīzijas pārraide „Little Britain”, rakstnieki Hermanis Hesse, Oldos Hakslijs un Artūrs Goldens („Geišas memuāri”).

Putina meita

Par dažiem The New Times pētījumā minētajiem faktiem 2015.gada novembrī vēstījusi arī ziņu aģentūra „Reuters”.

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir divas meitas: 1985.gada 28.aprīlī Ļeņingradā piedzima Marija, bet 1986.gada 31.augustā Drēzdenē pasaulē nāca jaunākā meita Katerina.

Pasaules mediji vēsta, ka Katerina Putina šobrīd lieto uzvārdu Tihonova un vada Nacionālās intelektuālās attīstības fondu. Katerina Tihonova ir precējusies ar naftas pārstrādes kompānijas „Sibur” (Сибур) līdzīpašnieku Kirilu Šamalovu, kura turība tiek lēsta ap 1,2 miljardi ASV dolāru.

Pēc žurnāla The New Times pētījuma par Katerinas Putinas gaitām nākšanas klajā, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs  atteicies oficiāli apstiprināt, ka publikācijas galvenā varone patiešām ir Vladimira Putina vecākā meita. Peskovs norādījis, ka viņš „strādā prezidenta, nevis viņa bērnu preses dienestā”, kā arī to, ka līdz šim „jau daudzas meitenes ir tikušas dēvētas par Vladimira Putina meitām”.

Pirmdienas pēcpusdienā tapa zināms, ka Krievijas mediju uzraudzības dienests “Roskomnadzor” pirmdien pirmo reizi desmit gados izteicis brīdinājumu liberālajam žurnālam “The New Times”. Tas noticis dienā, kad žurnāls publicējis materiālu par Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitu Mariju Voroncovu.

“Roskomnadzor” pārkāpumu atradis žurnāla janvāra publikācijā “Kaut tikai nebūtu kara”, tīmekļa medijam RBC atzina žurnāla redaktore Jevgēņija Aļbaca.

Janvāra publikācijā esot minēta Krievijā aizliegtā Ukrainas organizācija “Labējais sektors”, tomēr nav norādīts, ka organizācijas darbība ar Krievijas Augstākās tiesas lēmumu aizliegta.

Par administratīvo pārkāpumu žurnālam piespriests naudassods.

Iepriekš jau rakstījām, ka arī Putina bijusī sieva pēc šķiršanās divreiz mainījusi uzvārdu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: The New Times

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar