Psiholoģisks terors un emocionāla vardarbība: Astras Kurmes un 25 diplomātu sūdzība ārlietu ministram par parlamentāro sekretāri Kalniņu-Lukaševicu

Zanda Kalniņa-Lukaševica
ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica

Puaro.lv redakcijas rīcībā ir nonākusi diplomātiskā dienesta darbinieces Astras Kurmes un divdesmit piecu viņas kolēģu vēstule Ārlietu ministrijas Ētikas padomei un ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) par ĀM parlamentārās sekretāres Zandas Kalniņas-Lukaševicas uzvedību.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


45
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Latvijas jaunā diplomātija
Latvijas jaunā diplomātija

Sociālā darbiniece ZKL? Fiziķe AK? Kompetentas diplomātes? Divas fūrijas, kuras cīnās par ietekmi! Izskatās, ka ne tikai ārlietu resorā, bet visā valsts pārvaldē strādā nevis gudrākie un spējīgākie, bet varai pakļautie.

Latvijas jaunā diplomātija
Latvijas jaunā diplomātija

Sociālā darbiniece, kura tēlo ārlietu speciālisti. Un fiziķe, kura spēlē psihoterapeiti. Tas viss notiek darba vietā, darba laikā un par nodokļu maksātāju naudu!

La-la-lā
La-la-lā

Pati Astra Kurme 20+ gadus bija prasmīga psiholoģiskā terora organizatore, intrigante un kūdītāja. Diemžēl pārāk bieži auglīgā augsnē

asd
asd

Par ZKL neko konkrēti nezinu. No skata tipiska pelēkā pele. Tomēr. Manu uzmanību viņa piesaistīja priekšvēlēšanu debatēs, kurās visai atraktīvā veidā tika skaidrots, vai cilvēks var iztikt ar 300 EUR pensiju. Uzstājās reāls cilvēks, kurš sūrojās, cik liels ir darba stāžs, cik saņem pensiju viņa un vīrs. Un sieviete izmisīgi pajautāja politiķiem, vai jūs varētu iztikt ar 300 Eur pensiju. Pirmajai kā par nelaimi atbildēt lūdza šai Zandai. Viņa sāka stomīties par kaut ko, cik daudz ir darīts, ko vēl var darīt un biegās vēl pusapvainoti piemetināja , ka tas ir provokatīvs jautājums. Man tas izskatījās kaut kā galīgi saspringti.… lasīt vēl »

O-O
O-O

Tad redz kā izskatās īsts terorists! Pirmo reizi redzu!

ASF
ASF

Jau pēc sejas redzams, cik apgarota šī persona ir. Kur tādas kuc** rodas…

Wety
Wety

Apmēram pirms 10 gadiem ir nācies būt saskarsmē ar šo personu. Absolūts emocionālās inteliģences trūkums un autoritatīvs vadības stils! Ārēji vizuāli simpātiska sieviete, bet attieksme, uzvedība pat ārpus profesionālās darbības briesmīga!

Psihiatrs
Psihiatrs

Pēc skata vien viņai ir psihiskas novirzes .

Afekta stāvoklis
Afekta stāvoklis

Tas ir jautājums-kāda ir jūsu reakcija konkrētā situācijā. Ja cilvēks afekta stāvoklī (rakstā saka, ka mobinga situācija) sevi vairs nav spējīgs kontrolēt (proti, vadītāja uzbrūk darbiniekiem) , tad vadītājai jādod viegla pļauka pa vaigu visu cilvēku priekšā. Tas jādara katru reizi katrā mobinga situācijā līdz personai absolūti ir skaidrs,ka mobings pret darbiniekiem nebūs pieļaujams.

der Trinker
der Trinker

Principaa jau vinjus visus var atlaist. Diplomaati atradushies… Ja nepatiik sanjemt savu dranjkja algu par kules vai starpenes kasiishanu ( jo ne uz ko citu laikam nav speejiigi, liidziigi kaa vairums iereednieciibas ), kaapeec gan ne? NU, NEVAGAG JUUS NEVIEENAM!

kSa
kSa

Mani vairāk uztrauc kā līdz Puaro nonāca ĀM iekšējie dokumenti ar IP statusu… Cik daudz informācija tiek šādi nodota, kas tie par ziņotàjiem? Liepniekam tiek visa info nodota? Var nonākt labu cilvēku rokās, var ne tik labu..

RE;ksa
RE;ksa

Atbilde uz jautājumu .
Par tādu lietu kā mobīlais telefons ar fotokameru esiet dzirdējuši???

Pauls
Pauls

Un kurš muĺķis vēl balsos par jenotiem , par ZKL ?

Āksti
Āksti

Un terors nedēļu pirms vēlēšanām? Jālaiž vaļā tādi “darbinieki”….

derdz
derdz

C19 VISA PROBLEMA

stalins
stalins

Te vietā ir jautājums, kas ir rakstā minētās personas-ZKL , “jumts”?Ārvalstu struktūra, kuras intereses viņai ir jārealizē.Ja viņai šis uzdevums izdodas labi, tad neredzu iemeslu, kāpēc viņa
nevarētu turpināt šādā garā.
Ja uzdevumu izpilde klibo, tad laiks iesniegt atlūgumu.

vcb
vcb

Publicētais teksts, lai kas tas arī nebūtu, uzrakstīts it kā gana koši. Tomēr izvēlētais publikācijas laiks (tieši pirms vēlēšanām) krietni mazina ticamības momentu. Vēl vairāk ticamības momentu mazina jebkādu konkrētu faktu un detaļu trūkums tekstā (uzvārdi, datumi, notikumi u.c.). Viss balstīts uz vispārīgām frāzēm. Ja tā ir reāla sūdzība, minētie trūkumi visu sabojā un padara par šķidru un neefektīvu priekšvēlēšanu tukšmuldēšanu.

Abc
Abc

Nepiekrītu! Dokumentā daudz faktu, notikumu, viss ir pietiekami skaidrs; un labi gan, ka tie 25 ir anonīmi, tikai autore, kura ir tagad pensijā, atklāj savu vārdu, citiem taču vēl laikam būs ar ZKL jāstrādā, vismaz līdz jaunajai valdībai!
Un kāpēc gan ne tagad pateikt Astrai K., kas uz sirds?
Īstais laiks atklāt kandidātes īsto seju, jo foto jau ir skaists, bet kāda būtība, tikai padotie darbinieki vien zina.
Tāpēc raksts ir ļoti pat ticams.

vcb
vcb

1. punkts. Sanāksmes, konferences, intervijas, tikšanās. Nevienai no tām nav norādīts nosaukums, vieta, datums.
2. punkts – nevēlēšanās uzklausīt ekspertu viedokļus. Kuru ekspertu viedokļus (uzvārdi)? Vedokļus kādos jautājumos?
3. punkts. Kādi diplomāti (uzvārdi), kādu pusdienu (datums, vieta) laikā pārtraukti pusvārdā?
Tādā garā varētu turpināt, bet ceru, ideju sapratāt.
Abc, Jūs kādreiz esat bijusi kādā ētikas komisijā? Šitik vispārīgu aprakstu neviena ētikas komisija un neviena amatpersona nevar izskatīt, jo tur nav uzrakstīts NEKAS, ko varētu reāli pārbaudīt vai izvērtēt.

Ilze
Ilze

Es ticu ikvienam uzrakstītajam vārdam, jo ar šo personu arī mani ceļi ir krustojušies savulaik ;)

Vāvere
Vāvere

Man ir aizdomas, ka apmēram to pašu var pateikt par Voldemāru Putinu. Šis ar, dziļi nekompetents būdams, cenšas spēlēt pasaules valdnieka lomu.

Aiziet!
Aiziet!

Par Voldi tu zini tikai tik daudz, cik Panorāma tev pastāsta…

Vāvere
Vāvere

Kas ir Panorāma?

Xyzz
Xyzz

Valdemārs, Voldemārs vai VLADIMIRS? ???

Vāvere
Vāvere

Nepārliecināti, nezinoši cilvēki parasti agresīvi uzvedas, jo viņiem ir kauns pajautāt, kā būtu darīt pareizi, lai sasniegtu to to un not. Tā vietā, viņi cenšas tēlaini runājot “vicināt bruvju nūjiņu” un uzburt savu iedomu tēlu, nedomājot kā process tiks panākts reālajā dzīvē.

latvietis
latvietis

Jaunās vienotības spogulis. Tāda ir Kalniete, Kariņš, Šadurskis, Reirs, Rinkevičs un t.t., kas sava truluma, stulbuma, izdabāšanas centības gatavi staigāt pār sev padoto cilvēku līķiem, lai publiski atspēkotu savu aprobežotību.

Aiziet!
Aiziet!

Kalnieti gan varēji šajā neiepīt…

Bite
Bite

Un kas Rinkēvičam vainas – beidzot profesionāls cilvēks, ar mugurkaulu, kurš aizstāv LV godu un pozīciju!..

Silvija
Silvija

Astrai Kurmei (tālāk tekstā AK) laikam tomēr mazliet nepaveicās sev vēlamā iegūšanā. :) Šādas vēstules spēj sarakstīt tikai tie/tās/AK, kas “gribēja, bet nedabūja”. Tāda ir dzīve, jādodas citur, “mazākā dīķītī izdosies būt par lielāku vardi”.
…un šis ir par mums visiem, jāmācās novērtēt gan savas, gan citu cilvēku spējas un iespējas, jābūt objektīvākiem vispirms pret sevi, tad arī citos nebūs grūti ieraudzīt, ko varam sagaidīt.

Lol
Lol

ZKL tu? Raksti taču ar savu vārdiņu.

BMX
BMX

Tik tiešām ZKL pievienojusies diskusijai!

Kā tad
Kā tad

Bumerangs atgriežas. AK pati kādreiz bija izvērsusi mobingu pret saviem darbiniekiem, daudzi zaudējuši darbu ĀM viņas dēļ pēdējo 20 gadu laikā. Arī viņa likusi darīt darbiniekiem darbus, kas neattiecas uz amatu. Bet pietuvinātie zina, ka viņa sen visu ar uzviju saņēmusi atpakaļ.

Juris
Juris

ZKL vēlas visiem iedvest bailes.Sen zināma parādība Ārlietu ministrijā,kas kā vienmēr tiek noklusēta. Ja ministrs nerisinās pats šo problēmu personīgi-risinājuma nebūs.

Neizpratne
Neizpratne

Vai bijusī Latvijas vēstniece Krievijā saņēmusi un šādi pilda uzdevumu “iezāģēt” pašreizējai Ārlietu ministrijai par slikto izrunāšanos pret orkiem? :D

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Vai tik viņa nav no Zatlera Perdeļu Partijas? Tā bij labākā partija. Slava dombrovskis, olšteinieši, rinkevičs

Palma
Palma

ZKL – nepatīkams, pat ārkārtīgi nepatīkams un atgrūdošs cilvēks. Persona, kas savu nevarēšanu slēpj aiz bravūras un mobinga.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

O, jā! Nav lielāka nelaime kolektīvam, ja to var komandēt idioti, neizglītoti, priekšnieki. Latvijā šī ir izplatīta parādība, jo dīvainā kārtā taisni muļķi sēž tais augstākajos krēslos.

Ojārs
Ojārs

Par Rolandu Irkli, pašreizējo Valsts kontrolieri, var teikt līdzīgi. Tekstā “ZKL” vietā varētu lietot arī abreviatūru “RI”. Turklāt, kāds pārsteigums :), to apliecina arī RI bijušie padotie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā. Tāpēc lielā mērā pašreizējā situācija enerģētikas jomā Latvijā ir godam nopelnīta.

Pelēns
Pelēns

RI tak ar jv un a/ purkš iebāzenis. Tas bija sagaidāms.

Arni
Arni

Ar ZKL lielas lidzības vadibas stilā un attieksmē ir arī Valsts policijas priekšniekam Rukam.

Nu jau ex
Nu jau ex

Tik dīvaini to lasīt no mobingistes Kurmes, bet par ZKL taisnība vien būs….

MlM
MlM

Gan jau kādos memuāros kāds no ex-darbiniekiem pastāstīs patiesību, kāda ir pati Kurme;))) Un kādu cenu viņa ir samaksājusi, lai tos 28 gadus būtu ĀM:)

Katram un Katrai
Katram un Katrai

Hahaha! Es to labprāt izdarīšu savā tiešraidē Dezinformācija un Populisms!

kapučīno
kapučīno

Suņi tik rej, bet karavāna ar miljoniem dāmītes pārraudzībā tērēšanai diasporas apsmidzināšannai viss notiekās. Par vusu pārējo uztveriet kā neizbēgamu realitāti- sievietēm ir tiesības izpausties. Kādam var neatikt, bet feminizācija ir jāpieņem kā tāds pats neizbēgams ļaunums kā kafikas pienesējā solvita ir vēstniece

Džanina
Džanina

Ak, nabaga sieviešnīdēj :) Tas taču ir elementārs enerģētiskais vampīrisms