“Progresīvie” premjera amatam virza Kasparu Briškenu; ministru kandidatūras – Rīgas domnieki un nozaru eksperti

Progresīvie uz 14.Saeimu

Partijas “Progresīvie” premjera amata kandidāts būs Kaspars Briškens, informēja partijā.

Briškens ir “Rail Baltica” stratēģijas un attīstības vadītājs, kā arī akciju sabiedrības “Pasažieru vilciens” padomes loceklis.

Paziņojumā presei partija norādījusi, ka Briškens vadījis gandrīz visas nozīmīgākās projekta stratēģiskās izpētes, kā arī ir bijis iniciatīvas virzītājs starptautiskās lidostas “Rīga” iekļaušanai “Rail Baltica” trasējumā.

Briškens savulaik bijis partijā “Kustība “Par!””, kurā pirms vairākiem gadiem bija ievēlēts arī valdē.

Briškens formāli nepārstāv “Progresīvos”, bet gan neatkarīgos ekspertus, kas partijas mājaslapā iekļauti sadaļā “Pro Platforma”. Partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa raidījumā “Kas notiek Latvijā?” skaidro, ka šī platforma apvieno ekspertus, kas nāk ar risinājumiem

Ņenaševa komentēja, ka Briškenu amatam virza, lai veidotu labklājīgu un stabilu valsti. “Latvija ir sarežģītu ģeopolitisko un ekonomisko izaicinājumu priekšā. Šajā situācijā premjerministram ir jābūt zinošam līderim, kas piedāvā skaidru redzējumu par to, kā veidot drošu, labklājīgu un stabilu valsti. “Progresīvie” kā savu kandidātu virza Kasparu Briškenu, jo mūs ar viņu vieno ne tikai ziemeļvalstu vērtības un politiskā līderība, bet arī degsme un spēja vadīt, rīkoties un ietekmēt politiskos procesus,” stāstīja Ņenaševa.

Ministru amatiem  Rīgas domnieki un nozaru eksperti

Ministru amatiem partija virza gan vairākus Rīgas domes deputātus, gan nozaru ekspertus.

Bijušā Nacionālā veselības dienesta vadītāja Edgara Labsvīra kandidatūra tiek virzīta veselības ministra amatam, bet ārlietu ministra amatam – bijušais aizsardzības ministrs un diplomāts Imants Lieģis.

Uz ekonomikas ministra amatu pieteikta bijusī Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama. Par izglītības un zinātnes ministri tiek virzīta Rīgas domes deputāte, partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa un labklājības ministru – biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis.

Partija aizsardzības ministra amatam pieteikusi ārlietu ekspertu, Latvijas Ārpolitikas centra valdes locekli Andri Sprūdu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam – Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Edmundu Cepurīti, kā zemkopības ministri – vides eksperti Janu Simanovsku un finanšu ministru – sociālās antropoloģijas maģistru, finanšu jomas žurnālistu Andri Šuvajevu.

Uz kultūras ministra amatu izvirzīta Rīgas domes deputātes, kultūras politikas ekspertes Agneses Loginas kandidatūra, iekšlietu ministres amatam – bijusī sabiedrības par atklātību “Delna” vadītāja Liene Gātere, tieslietu ministra postenim – jurists, bijušais Talsu novada domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis un satiksmes ministra amatam – transporta ekonomikas maģistrs Jānis Meirāns.

14. Saeimas vēlēšanas notiks 1. oktobrī.

Partija jau iepriekš lēmusi, ka Saeimas vēlēšanās startēs viena bez sabiedrotajiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Progresīvie!?
Sakiet, lūdzu, kāds ir poolitkorekts sinonīms vārdam “kroplis”?

Māris
Māris

Vēl viena ”krāsaino”partija!

Kas par steigu ?
Kas par steigu ?

Vēl jau nav bijušas vēlēšanas.

asdfg
asdfg

virsrakstā izlasīju – ministru karikatūras :)

politpsihiatrs
politpsihiatrs

Vai tas ir kāds attīstībai/par siāmas dvīnis?

patiešām
patiešām

jā,ir.

Stienis
Stienis

Njā… kā laiki mainās! Agrāk par progresīvām uzskatīja idejas, kas tiecās pēc apgaismības, izglītības, zinātnes, bet tagad (kā noskaidrojies) dzimumi ir nevis divi, bet cik un kādi vēlies, faktiem vairs nav nozīmes, galvenais ir sajūtas/pūļa noskaņojums, laulība ir jāatmet, mīlējies, ar ko vien gribi un visprogresīvāk ir, ja ne ar pretējo dzimumu, Dieva nav, aborts ir ‘veselības aprūpe’ (lai gan patiesībā dzīva cilvēka slepkavība), kapitālisms ir ļaunuma iemiesojums, tāpēc labāk visiem būt vienādi nabagiem, kas saņem valdības noteiktu minimālo algu, nevis radīt apstākļus, kur ikviens var sevi piepildīt un gūt peļņu, un pats galvenais, protams, ikviens ir personīgi vainīgs pie… lasīt vēl »

Pārāk jau nu progresīvi
Pārāk jau nu progresīvi

Nu pēcnācējus tiešām neatstās! Kādus pēcnācējus var atstāt mamma-1 un mamma-2, vai tētis-1 un tētis-2. Vēl progresīvāk – vienā portālā bija raksts – kādi orgasma veidi nepieciešami sievietēm- mācāmies no lezbietēm. Nu tad visi Progresīvo kandidāti – kursos! Piemērs taču jārāda. Lai vārdi saskan ar darbiem!

patiešām
patiešām

Progresīvais Kārlis saka,ka nedzemdējusī māte būtībā tas pats tēvs vien ir.

patiešām
patiešām

lielisks “Progresīvo”raksturojums.Ne ko pielikt,ne atņemt.

Airbaltic fans
Airbaltic fans

Briškenam taču būs jāatbild par Airbaltic afēru!
Kā nekā Padomes loceklis.
Nezināju, ka Briškens Jaunupa cilvēks. Tātad var secināt, ka arī Jaunups silda rociņas pie Airbaltic.

Avens
Avens

Jaunups vienmēr atradīs , kur rociņas sasildīt, tās viņam vienmēr par aukstu.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Jāatzīst, ka soross ir viens viltīgs zellis. Izveidot četras partijas tā, lai visi domā, ka tās ir četras partijas! Vai nav talants?

tas nozīmē
tas nozīmē

Četras partijas vienā.

latvijas aptieku kartelis
latvijas aptieku kartelis

Mēs skaidri paužam atbalstu skaidrītei

progresīvais deģenerāts
progresīvais deģenerāts

Vai ta krievija ukrainā jau uzvarēja, lai latvijas premjers būtu no krievijas izveidotās deģenerātu partijas?