“Progresīvie” pieprasa Vilnim Ķirsim atslepenot veiktā audita dokumentus

Vilnis Ķirsis

Pamatojoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veikto auditu Satiksmes departamentā, Mārtiņš Kossovičs («Progresīvie») aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi publiskot audita atzinumu, noņemot tam ierobežotas pieejamības statusu.

«Šī jau ir trešā izmeklēšana par atklātajiem pārkāpumiem Jāņa Vaivoda vadītajā Satiksmes departamentā šī gada laikā. Es redzu mēģinājumus šo ieslaucīt kādā tumšākā vietiņā. Ir nepieciešama atklāta domes sēde, lai varam iztaujāt gan audita pārvaldi, gan atbildīgos, jo man nav saprotams, kāpēc Latvijas Valsts ceļiem seguma atjaunošana maksā teju divreiz lētāk nekā Rīgas domei,» norāda «Progresīvie» frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

«Progresīvie» aicina nekavējoties iepazīstināt visus Rīgas domes deputātus ar šī gada 12. oktobrī pabeigto Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes audita ziņojumu par izskanējušajiem pārkāpumiem Satiksmes departamentā. Vienlaikus dokumentam nepieciešams noņemt ierobežotas pieejamības statusu un tādējādi padarīt ziņojumu publisku.

Tāpat partija aicina septiņu darba dienu laikā sasaukt Rīgas domes sēdi, kurā Rīgas domes priekšsēdētājam jāskaidro šī audita secinājumi un jāziņo par Rīgas domes turpmāko rīcību, lai novērstu auditā apstiprinātās nepilnības Satiksmes departamenta darbībā.

Kā iepriekš ziņots, šī gada vasarā Mārtiņš Staķis atkāpās no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pēc tam, kad ar domes opozīcijas balsīm tika apturēta Māra Knoka vadītā izmeklēšana Satiksmes departamentā. Domes balsojums gan iezīmēja aizmuguriski izveidoto koalīciju, gan bija klaja politiska iejaukšanās izpildvaras darbā, un M. Staķis, vairs nevarēdams uzņemties atbildību par tālāko domes darbu, bija spiests atkāpties.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Uldis
Uldis

Kādi ceļi? Brīvais Vilnis domā tikai par jūru vien…

Jefiņš
Jefiņš

Ielas ir tādā stāvoklī, ka Kirsim pat neatkarīgi no audita rezultāta būtu vieta nevis mēra krēslā, bet pie kauna staba.