Prezidents dara premjera darbu un asi kritizē tieslietu ministru

prezidents Vējonis

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rīcība saistībā ar Stambulas konvenciju nav pieņemama, un ir jābūt kaut kādām sekām.

Viņaprāt, Tieslietu ministrija (TM) ir sapinusies meistarībā un tiek sajaukta politika ar tiesībām, kas nav pieņemami.

Vējonis uzskata, ka tas diskreditē tiesu sistēmu kopumā, jo līdz šim bijusi paļāvība, ka ministrija var sniegt juridisku, neatkarīgu atzinumu par jebkuru jautājumu.

“Tas ir koalīcijas un ministru prezidenta jautājums. Koalīcijā ir jāizlemj, kam jāseko pēc šādas ministrijas un ministra rīcības,” teica prezidents.

Vējonis skaidroja, ka nesaskata pretrunas starp konvenciju un Satversmi. Taču, ja kādam rodas bažas, parakstot tai var pievienot deklarāciju, kurā tiek izklāstīti punkti, par kuriem ir satraukums.

Kā zināms, valdība šodien pēc asām diskusijām, kurās izskanēja arī savstarpēji pārmetumi, atbalstīja Stambulas konvencijas ratificēšanu, pilnvarojot labklājības ministru Jāni Reiru (V) parakstīt konvenciju. Tai tiks pievienota deklarācija, kurā Latvija paziņos, ka piemēros konvenciju atbilstoši Latvijas Republikas Satversmē noteiktajiem principiem un noteikumiem.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vcb
Vcb

Šis būtu piemērots gadījums Vējoņa k-gam pašam personīgi izlasīt B.Rudevskas pētījumu, nevis labticīgi akli paļauties uz “konsultantu” viedokli. Ticiet man, ļoti interesants lasāmgabals! Un nebūt ne vējā izmesta valsts nauda, bet tieši otrādi.

Viesturs
Viesturs

Nu lauķa juridiskā kompetence ir vispār zem jebkuras kritikas, šis ir retais gadījums kad TM ir nostrādājusi vnk efektīvi un juridiski korekti, būtu labāk Vienotību ar visu viņas Prudentiju paņēmis pie dziesmas.