Prezidentam Vējonim operācijā likvidēta arī iedzimta sirdskaite

prezidentam Vējonim operācija

Valsts prezidentam Vējonim operācijā, kurā tika likvidēts sepses infekcijas avots uz sirds vārstuļa, likvidēta arī iedzimta sirdskaite, par kuras esamību līdz sepses infekcijai viņš nav nojautis. Valsts prezidentam Raimondam Vējonim tā netraucēja strādāt, otrdien īpaši sasauktā preses konferencē žurnālistiem sacīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Guntis Puķītis.

Vējonis otrdien videouzrunā Latvijas iedzīvotājiem atklāja, ka viņam ir iedzimta sirdskaite, kas iepriekš nebija zināms.

«Cik es zinu, šī iedzimtā sirdskaite prezidentam nekādi nav traucējusi viņa līdzšinējā karjerā un viņa aktivitātēs, pie tam ļoti tādās sinerģiskās aktivitātēs, tostarp sportā un visu kaut kur citur. Šāda iedzimta sirdskaite viņam bija, bet tā viņam netraucēja aktīvi darboties, kamēr sirdskaitei nepievienojās infekcija,» pauda Puķītis.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas reanimatoloģe-anestezioloģe Eva Strīķe pavēstīja, ka ārstu komanda vairāk nekā 20 cilvēku sastāvā nodrošina prezidenta ārstēšanas procesu.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas reanimatoloģe-anestezioloģe Eva Strīķe skaidroja, ka mediķi prezidentam veica daudzus izmeklējumus, kā arī viņš stāstījis par sevi – savu ģimeni, nodarbošanos un citiem jautājumiem. Līdz ar to mediķi uzzināja arī par prezidenta iedzimto sirdskaiti. «Jā, mēs zinājām, ka viņam ir šī iedzimtā sirdskaite, kas nebija funkcionāli traucējusi viņa darbību – viņa fiziskās spējas – un nebija tik liels funkcionāls bojājums,» skaidroja Strīķe.

Mediķe arī informēja, ka nevienās Valsts prezidenta analīzēs sepses infekcija vairs neuzrādās. Viņa gan norādīja, ka nevar apgalvot, ka sepses infekcija ir pilnībā uzvarēta, tomēr analīzēs tā patlaban neuzrādās.

Strīķe arī piebilda, ka operācijā, kurā tika likvidēts sepses infekcijas avots uz sirds vārstuļa, tikusi likvidēta arī jau prezidenta minētā sirdskaite.

Taujāta arī par Vējoņa veselības stāvokli, Strīķe norādīja, ka tas ir atbilstošs ārstēšanās procesam un prognoze ir «piesardzīgi optimistiska».

Viņa vēlāk žurnālistiem pastāstīja, ka šodien vēl Vējonis no intensīvās terapijas palātas netiks pārvietots uz citurieni, bet pēc viņas teiktā varēja noprast, ka tas varētu notikt tuvākajā laikā. Viņa gan sacīja, ka šodien skaidri var atbildēt par šodienu, bet par rītdienu vēl atbildēt nevar.

Prezidents Vējonis šodien uzrunāja Latvijas tautu un tā ir prezidenta pirmā publiskā runa slimības laikā. Vējonis informē, ka viņš arī slimības laikā seko norisēm valstī, ir gandarīts, ka jaunās valdības veidošanas process ir iegājis finiša taisnē un arī slimnīcā pakāpeniski atsāks pildīt savus pienākumus.

 

«Mīļie Latvijas ļaudis! Paldies par Jūsu labajām domām un vārdiem! Jūsu mīlestība dod spēku ātrāk izveseļoties. Tā stiprina mani un manus mīļos,» pauž prezidents.

Vējonis norāda, ka arī slimības laikā seko norisēm valstī un pauž gandarījumu par to, ka jaunās valdības veidošanas process ir iegājis finiša taisnē. «Esmu pateicīgs Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei par manas vietas izpildīšanu slimības laikā. Atrodoties slimnīcā, pakāpeniski atsākšu pildīt Valsts prezidenta pienākumus,» viņš atklāj.

Avots: VP kanceleja

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar