Prezidenta Vējoņa veselības stāvoklis: lielu pārmaiņu nav

Prezidenta Vējoņa veselības stāvoklis – bez lielām izmaiņām.

Valsts prezidentu Raimondu Vējoni šonedēļ no slimnīcas intensīvās terapijas uz nodaļas telpām nepārvedīs, pastāstījusi Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa paskaidroja, ka lielu pārmaiņu prezidenta veselības stāvoklī nav, pašsajūta ir apmierinoša un tiek turpināta terapija.

Prezidents dienas laikā ir nomodā un spēj sazināties ar medicīnas personālu, māsām un ārstiem. Tāpat viņu apmeklē tuvinieki.

P prezidenta Vējoņa veselības stāvoklis ir ārstu kontrolē – tiek uzmanīti rādītāji un lēmumu par prezidenta pārcelšanu uz palātu pieņems saskaņā ar tiem. “Intensīvās terapijas pārtraukšanu noteiks ārsta lēmums,” teica Sīle.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs piektdien žurnālistiem sacīja, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa klīniskās analīzes sāk uzlaboties, tomēr infekcija, kuras dēļ viņa veselības stāvoklis arī pasliktinājās un bija nepieciešama sirds operācija, vēl nav līdz galam uzvarēta.

Ārsts pastāstīja, ka prezidents joprojām atrodas intensīvajā palātā, lai ārsti viņam varētu nodrošināt palīdzību visas diennakts garumā. Ārsti rūpējoties par valsts pirmās personas veselības stāvokli, un, salīdzinot ar iepriekšējām dienām, viņa klīniskās analīzes uzlabojas.

Veinbergs norādīja, ka tas, kad Vējonis varētu pamest intensīvās terapijas palātu, būs atkarīgs no ārstu konsīlija, kurš, visticamāk, notiks nākamās nedēļas sākumā. Pēc tam viņu varēs pārvietot uz kādu no kardioloģijas nodaļām.

Saslimšanu izraisījusī infekcija vēl tomēr līdz galam neesot uzvarēta, un tas varētu prasīt ilgāku laiku, piebilda ārsts. Viņš arī prognozēja, ka prezidenta atlabšanas laiks nav gaidāms īss un tas būs atkarīgs no viņa vispārējā veselības stāvokļa, proti, no tā, kā viņa organisms tiks galā ar infekciju.

Kā iepriekš vēstīts, prezidentam Vējonim veikta sirds operācija, jo sepses infekcija bija bojājusi sirds vārstuli, kas nomainīts ar protēzi. Prezidents atrodas intensīvās terapijas nodaļā nepārtrauktā ārstu uzraudzībā.

Atveseļošanās process ir individuāls un atkarīgs no organisma spējām tikt galā ar pēcoperācijas stāvokli un infekciju, norāda slimnīca. Šobrīd netiek prognozēts, kad prezidents varētu atgriezties darbā.

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar