Prezidenta padomniece: Visu publiskot nevar, tad čeka turpinātu dzīvot

čekas maisi

Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas aicinājums Valsts prezidentam atcelt īpašo VDK likumu un nodot “čekas maisus” atklātībai bija pārsteigums. Ir skaidrs, ka izbērt visus “čekas maisus” uz ielas demokrātiskā valstī nevar.

To otrdien Latvijas Radio raidījumā  “Krustpunktā” pauda Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme.

Jaunzeme norādīja, ka VDK izpētes komisijai bija likumdevēja dots uzdevums, un šis darbs jāizdara, vēl ir pusgads, kura laikā var šo darbu izdarīt.

Komisijas uzdevums ir līdz 2018.gada jūnijam sniegt rekomendācijas valdībai, kā un cik lielā mērā atvērt “čekas maisus”. Jaunzeme komisijas priekšlikumu atcelt likumu un vienkārši visu publiskot salīdzināja ar šo cilvēku vārdu izbēršanu uz ielas, lai  visi varētu bradāt, bet par laimi, tiesiskā valstī tā nevar darīt.

“Komisijai jāizdara savs darbs, ko no tās sagaida sabiedrība un prezidents. Visu publiskot un iet ar revolucionāro pārliecību nevar, tad “čeka” turpinātu dzīvot”, sacīja Jaunzeme.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Latvijas Radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Tad ,ko tad darit citu? Ļaut tālāk ņirgāties par latviešu tautu un citām tautībām, kas izgājušas caur šīm dzirnavām, tai skaitā mani, manu dzimtu, sievas dzimtu utt. . Ļaut šiem neliešiem mierīgi staigāt, kā nekas nebūtu bijis. Ķēzīt virsū visiem, kā to dara Lembergs, Šlesers, Šķēle un citi!
Šajā situācijā Vējoņa kungam ir jābūt ar mugurkaulu…, jāpieņem smags, bet taisnīgs lēmums, vismaz cienot to tautas daļu, kuri ir cietuši no šo nodevēju izdarībām, pretējā gadījumā Likteņdārza kokiem jānovīst no kauna… un tas jālikvidē, jo kam gan vajadzīgi , dzīvot nespējīgi ,, koki”!

Bernhards
Bernhards

Ja visu, kas ir pieejams nepubliskos, tad arī čeka dzīvos, jo tāpat jau īpašie čekas aģenti, kas jau izņemti vai “nejauši” pazuduši ir lielāks drauds nekā tie kas ir pieejami.
Dodiet beidzot atvērties tiem kas nedzīvoja PSRS.