Premjers Krišjānis Kariņš krīzē varējis iekrāt teju 100 tūkstošus ASV dolāru

Krišjānis Kariņš

Ilze Šteinfelde, neatkariga.nra.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš algā par premjera amata pildīšanu pērn saņēma 73 158 eiro. Tie bija viņa vienīgie ienākumi 2020. gadā, liecina K. Kariņa iesniegtā amatpersonas deklarācija. Tai pašā laikā 2020. gada laikā viņam izdevies palielināt iekrājumus par aptuveni 94 tūkstošiem ASV dolāru.

2020. gadā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa bezskaidras naudas uzkrājumos bija 109 351 eiro un 297 035 ASV dolāri. Pirms gada iekrājumi ASV dolāros, saskaņa ar K. Kariņa amatpersonas deklarāciju, bija 103 103 eiro un 203 167 ASV dolāri. Tātad iekrājumus viņam bija izdevies palielināt par 6248 eiro un 93 868 ASV dolāriem

K. Kariņa deklarācija ir minēts viens īpašums Rīgā un viens kopīpašums Ainažos. Arī pirms gada deklarācijā J.Kariņš norādījis, ka viņa kopīpašumā ir zeme un ēkas Ainažos un zeme un ēkas īpašumā Rīgā. Ministru prezidentam pieder arī 2013. gada automašīna “Toyota Yaris Hybrid” , kā arī mopēds “APRILIA SR 50” un airu laiva.

Premjeram pieder akcijas vairākos uzņēmumos (“Caterpillar Inc.”, “First Solar Inc.”, “General Electric Co.”, “Lilly Eli&Co”, “Wabtec Corporation”, “Dow Inc.”, “Corteva Inc.” un “Dupont de Nemours Inc.) kopumā 16 346 ASV dolāru vērtība. 2019. gada beigās to kopvērtība bija 13 354 ASV dolāri.

2019. gadā premjera ienākumi bija daudz lielāki nekā pērn, jo viņš papildus premjera algai (65 980 eiro gadā), saņēma arī algu no Eiropas Parlamenta 47 184 eiro apmērā, savukārt 5180 ASV dolārus premjers bija saņēmis no ASV esošā uzņēmuma “SpartanCorp”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: neatkariga.nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Tas ir vienīgais kas interesē Kariņu! Tauta pohui!

nu, un ?
nu, un ?

Es arī esmu iekrājis, jo krīzes laikā maz iespēju izdot naudu.

Ložņa
Ložņa

Esmu pārliecināta ka tas, kas šeit ir uzrādīts, nav pilnīgs.Tiem kuri tur akcijas, ir ārpus lv. – ASV un Krievijas biržā miljonu uzkrājumi. Nav jau likums,kas liktu Latvijas pilsonim uzrādīt jebkādas investīcijas un darījumus ārpus EU. Tāpēc akcijas ,kuras uzrādītas pa pickai Lv,bet dīvaini iekrājumus radušies- ir ļoti saprotams katram- no kurienes.

aču
aču

vai tad maz, ja te jāsatraucas tā? Krīze taču!