Populārāko partiju piecinieks martā nav mainījies

partiju reitingi

Kā liecina aptauja, populārāko partiju piecinieks, kuram ir lielākās iespējas iekļūt Saeimā, pēdējā mēneša laikā nav mainījies.

Joprojām populārākā partija ir «Saskaņa», kurai atbalstu martā pauduši 20,4% aptaujāto vēlētāju salīdzinājumā ar 21,2% februārī. Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) noturējusi savu otro vietu reitingos, tomēr atbalsts tai ir krities no 14,5% februārī līdz 13,9% martā.

Par apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) martā bija gatavi balsot 6,3% aptaujāto vēlētāju, bet par «Vienotību» – 4,9%. Salīdzinoši februārī šo partiju reitingi bija 7,8% un 4,6%. Jaunās konservatīvās partijas reitings mēneša laikā ir sarucis no 4,1% februārī līdz 3,6% martā.

Kā atzīmē LTV, tieši minētajām piecām partijām atbilstoši reitingiem ir izredzes pārvarēt 5% barjeru un tikt pie vietām parlamentā, savukārt pārējās paliktu aiz strīpas. Skaitot tikai izlēmušo atbildes, «Saskaņai» atbalstu pauduši 35,7% aptaujāto, ZZS – 24,3%, VL-TB/LNNK – 11,1%, «Vienotībai» – 8,5%, bet JKP – 6,4% aptaujāto.

Politisko partiju reitingos popularitātes kāpumu martā piedzīvojusi tikai «Vienotība» un Latvijas Krievu savienība (LKS). Turklāt tas bijis visai neliels. Tā, atsaucoties uz tās pasūtītājiem sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas datiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Partiju «KPV LV» martā bija gatavi atbalstīt 1,9% aptaujāto, Latvijas Reģionu apvienību – 1,6%, «Par» – 1,2%, bet LKS – 1%.

SKDS aptaujā martā ap 30% vēlētāju uzsvēruši, ka vēl nezina, par ko balsot.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar