Politologs: Levits gadumijas uzrunu adresēja savam bāzes vēlētājam, kas, visdrīzāk, ir Nacionālā apvienība

Levits

Nacionālo jautājumu iekļaušana gadumijas uzrunā sabiedrībai liek domāt, ka Valsts prezidents Egils Levits sācis domāt par savu pārvēlēšanu šovasar, uzskata politologs Filips Rajevskis.

Viņa ieskatā, prezidents jau kādu laiku domā par savu pārvēlēšanu un gadumijas uzruna bijusi daļa no rīcību kopuma, lai stiprinātu savu bāzes vēlētāju, kas, visdrīzāk, ir Nacionālā apvienība (NA). Tieši NA prezidenta amatam 2019.gadā virzīja kādreizējo Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu.

“Iespējams, tāpēc viņš runā par nacionālajiem jautājumiem, lai uzrunātu NA vēlētājus, kurus Saeimā pārstāv NA deputāti. Nevarētu teikt, ka Levitam balsis parlamentā ir tieša veida problēma. Problēma ir tā, ka viņš nav populārs sabiedrībā, līdz ar to viņam nav vajadzīgo balsu parlamentā,” skaidroja politologs.

Ja Levits būtu populārs sabiedrībā, tad valsts pirmā persona varētu nesatraukties par atbalsta savākšanu parlamentā, jo deputāti it īpaši amatpersonu izraudzīšanās jautājumos lielā mērā atspoguļo sabiedrisko domu. Atklāts ir jautājums, vai tas, ko Levits sacīja, bija tas, ko sabiedrība gribēja dzirdēt, piebilda eksperts.

Viņš norādīja, ka gan Levita, gan Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) runa bija nekonkrētas. Prezidenta gadījumā, tas vēl varot būt saprotami, jo viņam nav politiskās varas, tāpēc runa var būt abstrakta, tomēr ir jādemonstrē spēja saprast cilvēkus.

“Uzrunas laikā Levits pārstāv Latvijas sabiedrību. Cilvēkiem bija jārada sajūta, ka viņi tiek saprasti, sadzirdēti. Kāds ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki lasa masu mediju rakstus?! Viņi gūst apstiprinājumu savām domām. Cilvēki ar to asociējas. Jājautā, cik daudzus cilvēkus prezidents ar savu runu spēja emocionāli aizkustināt, lai ļaudis pēcāk teiktu – jā, es domāju līdzīgi kā prezidents, jā, viņš mani ir sadzirdējis. Domāju, ka tādu cilvēku nebija daudz, jo Levits nekad nav bijis “tautas prezidents” un šī runa nebija “tautas prezidenta” runa,” pauda politologs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ku-kū
Ku-kū

Nu nebija ko dzirdēt solidārajiem latviešiem šajā uzrunā.Frāžainība un nekā tāda kas uzrunātu mūs vienkāršos,trūka sirsnības,tuvības ar tautu,ko kā nekā būßot visas tautas prezidents,šoreiz nesanāca.

ērce
ērce

Levits — labākais Latvijas Prezidents kopš Kārļa Ulmaņa.

Debīls Levits
Debīls Levits

Priekš jevreju kopienas un krievu bankām

Ainārs Pizāns
Ainārs Pizāns

Gobzemu par prezīti. Vienīgais cilvēks pasaulē par kuru es atdošu savu balsi un godu (un dupsi)

Brīnumdaris (Čudars)
Brīnumdaris (Čudars)

Levits vismaz atšķirībā no mākslīgā intelekta uzrunā pieminēja privatizāciju (transformāciju)

Bāze
Bāze

Arī NA idiotiem , tāpat ir saistība ar čeku !

latviec vasja ibragimovič dzintars
latviec vasja ibragimovič dzintars

Noderīgajiem idiotiem! Noderīgajiem!

Peskovs
Peskovs

Šī Bāzes informācija ir no Aģitpropa.

okupante osipova
okupante osipova

Vai Levita uzunu atkal Kremlis rakstīja? Vai Ēlertes 50 padonieku birojā neviens jaungada runu nevar uzrakstīt?

tendenciozs raksts
tendenciozs raksts

Kas ir tā autors? Kāds no Saskaņas Centra/Vienotas Krievijas ?

Arta
Arta

Kas ir prezidenta “bāzes vēlēta’js” – vidējā kāpostgalva starp tām 100 vai? Neviens cits jau pat izbalsot nevar

Evika Aļeksandrovna Siliņa
Evika Aļeksandrovna Siliņa

Bāzes vēlētājs ir sorosīts. Bāze ir sorosa finansējums. Un tā kā sorosam 92 un drīz dosies pie kobzona, tāpēc jāpalielina algas, jo par velti sorosìti nestrādā.

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Marksisms uzvarēs!

Putins
Putins

Vēl jau Latkrievija nav pilnībā pārkrievota. Jūrmalā krievu 70%, Dinaburgā 80%. Bet Rīgā tikai 54%. Vēl aģentam levitam jāpastrādā.

Peskovs
Peskovs

Statistika no Aģitpropa.