Policija pret Gobzemu sāk administratīvā pārkāpuma lietu par nesankcionētu protestu

Aldis Gobzems
Foto: kadrs no tiešraides Facebook

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (“Likums un kārtība”) par nesankcionēto protesta akciju pret “obligātu vakcināciju”.

Saistībā ar trešdien notikušo nesankcionēto pulcēšanos Rīgas centrā policija vērtēs iesaistīto personu atbildību, patlaban ir sākts administratīvā pārkāpuma process pret šī pasākuma organizatoru.

Tāpat policija vakar notikušo ir fiksējusi ar dažādiem tehniskajiem līdzekļiem. Iegūtie materiāli tiks analizēti un vērtēti, vai tajos nav saskatāmi pārkāpumi.

Sāk administratīvo lietu pret Gobzemu par nesankcionētu protestu pret «obligātu vakcināciju»

"Par vakar notikušo [protestu] ir uzsākts administratīvais process, kā ietvaros mēs arī vācam visus pierādījumus un arī lemjam jautājumu par šo atbildību un soda piemērošanu," komentējot vakar notikušo protestu pret "obligātu vakcināciju" saka Valsts policija. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/sak-administrativo-lietu-pret-gobzemu-par-nesankcionetu-protestu-pret-obligatu-vakcinaciju.a415725/

Posted by LTV Ziņu Dienests on Ceturtdiena, 2021. gada 5. augusts

Trešdienas vakarā cilvēku pūlis pulcējās pie Ministru kabineta ēkas Rīgā, paužot neapmierinātību ar Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.

Aicinājumu pulcēties bija izplatījis opozīcijas deputāts Gobzems, un iedzīvotāji sākotnēji bija ieradušies pie Saeimas ēkas, tad piestāja pie Brīvības pieminekļa un devās līdz valdības ēkai. Pats Gobzems arī bija protestā, taču vēlāk no notikuma vietas aizgāja.

Sanākušie daļēji bloķēja Brīvības bulvāra posmu iepretim valdības mājai, stāvot uz ielas braucamās daļas. Protestētāji bija izvietojušies abās ielās pusēs. 

Starp klātesošajiem bija dažāda vecuma cilvēki, pārsvarā tie bija darbaspējīga vecuma iedzīvotāji. Dažiem cilvēkiem bija Latvijas valsts karogi, dažiem – plakāti, kuros pausta neapmierinātība ar vakcinācijas procesu un bērnu vakcinēšanu. 

Saeima trešdien, 4. augustā, konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ansis
ansis

šo jampampiņu vienkārši vajag ignorēt. viņam tik to ažiotāžu vajag

Demokrāts
Demokrāts

Aldi ,esi uz pareiza ceļa , valdošā hunta nobijusies no pulcēšanās , un vārda brīvības !

reņģe
reņģe

Velti tiek liegti miermīlīgi protesti, jo principā var nākt arī savādāki. kas liek domāt ka tādu nebūs? Itālijā jau ir vietas, kur policija ir otrā pusē… bet te daži uzvedas tā it kā pēdējās vēlēšanas jau ir notikušas. Varbūt vienkārši vairāk zina? Domājiet līdzi.