Petrovs lūdz Rīgas domei atļauju sākt Uzvaras pieminekļa atjaunošanu

Divus mēnešus pirms gaidāmajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām partijas “Alternatīva” priekšsēdētājs, bijušais Rīgas domes deputāts Valērijs Petrovs ir vērsies pie Rīgas pagaidu administrācijas vadītāja Edvīna Balševica un pašvaldības Pieminekļu padomes priekšsēdētāja Ojāra Spārīša, lūdzot izsniegt atļauju sākt “nepieciešamos Uzvaras pieminekļa atjaunošanas darbus”.

Petrovs ir arī biedrības “Pareiza lieta” priekšsēdētājs, un šī organizācija paudusi vēlmi “ieguldīt resursus pieminekļa atjaunošanā”. Pēc Petrova paustā, plātnes pieminekļa pamatnē ir kritiskā stāvoklī, atdalās un krītot sadrūp, un, ja tuvākajā laikā tās netiks atjaunotas, tās sākšot apdraudēt apmeklētājus.

Biedrība izsaka gatavību pirmajā restaurācijas posmā “pārlīmēt visas plātnes pieminekļa perimetrā”. Darbus veiktu brīvprātīgie. “Mēs plānojam izsludināt šādu iniciatīvu un aicināt cilvēkus ziedot. Ziedojumiem būs atvērts gan konts, gan telefona numurs,” stāstīja Petrovs.

Patlaban biedrība no pašvaldības vēlas saņemt atļauju to atjaunošanas darbu sākšanai, kas paredz pieminekļa plātņu nomaiņu. Savukārt pirms restaurācijas otrā posma biedrība vēlas no domes Pieminekļu padomes saņemt informāciju par pieminekļa nesošo konstrukciju stāvokli.

“Pamatojoties uz šiem datiem, būs iespējams izveidot tehnisko uzdevumu un sagatavot kapitālās restaurācijas projektu, ietverot tajā pieminekļa izgaismošanas un informatīvā stenda uzstādīšanu. Pats galvenais – kļūs skaidrs, kādu naudas summu nepieciešams savākt projekta īstenošanai,” pauž Petrovs.

Kā zināms, augusta beigās gaidāmas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Lai varētu tajās iedalīties, Petrovs un vēl pāris no “Saskaņas” izslēgti politiķi pievienojās partijai “Alternatīva”, pārņemot tās vadību.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar