Pavļuts: Pārbaudē par Covid-19 vakcīnu iegādi prettiesiska rīcība nav konstatēta

Daniels Pavļuts

Dienesta pārbaudē par Latvijas pieteikšanos vakcīnām pret Covid-19 konstatēts, ka neviena no amatpersonām nav rīkojusies prettiesiski un nav pārkāpusi savas pilnvaras, attālinātā preses konferencē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”).

Vienlaikus ministrs rosinājis sākt divas disciplinārlietas.

Pavļuts apliecināja, ka Latvijai ir bijusi iespēja novembrī pieteikties uz ražotāja “Pfizer”/”BioNTech” vakcīnu daudz lielākā apjomā nekā valsts ir pieteikusies. Eiropas Savienības iepirkuma kopējā mehānismā Latvija varēja pieteikties uz 860 000 vakcīnu devām, bet faktiski Latvija pieteikusies uz 97 500 devām. Nākamajā kārtā bija iespēja pieteikties uz 430 000 devu, bet valsts pieteicās uz 100 000 devām.

Dienesta pārbaudē par šo faktu komisijas speciālisti konstatēja, ka neviena no amatpersonām nav rīkojusies prettiesiski un nav pārkāpusi savas pilnvaras, pastāstīja ministrs.

Vienlaikus secināts, ka nav ievēroti labas pārvaldības principi. Proti, darba grupa, kurā sprieda par vakcīnu iepirkumiem, nav izveidota ar rīkojumu. Tāpat darba grupas process nav ticis dokumentēts un nav fiksēti sapulcēs pieņemtie lēmumi – nav protokolu vai rezolūciju.

VM preses konference

Plkst. 15.00 tiešraidē pieslēgsimies Veselības ministrija ministra Daniela Pavļuta preses konferencei, kurā viņš informēs par vakcīnu iepirkuma dienesta pārbaudes rezultātiem.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2021. gada 3. februāris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Precīzi
Precīzi

Pavļutiņ, tikai bijušās VM Viņķeles nolaidība , novembra MK sēdē nepieprasot piedāvāto vakcìnu skaitu , kā dēļ tagad mirst cilvēki .

Skolnieciņš no Pokaiņu meža
Skolnieciņš no Pokaiņu meža

Kovid-19 (covid-19) sērga mūsu valstī ilgst jau apmēram gadu. Diemžēl kovid-19 sērga pagaidām nav uzveikta. Ministru kabinets ir pagarinājis ārkārtējo situāciju līdz 6. aprīlim. Respektēsim šo valdības lēmumu. Cienīsim mūsu valdību. Neļausimies panikai un drūmām domām. Būsim saprotoši un iecietīgi pret mūsu politiķu lēmumiem. Šie ārkārtējās situācijas ierobežojumi ir domāti, lai pasargātu sabiedrību no inficēšanās ar SARS-CoV-2 vīrusu. Valdība rūpējas par mums. Saglabāsim cerību savās sirdīs. Uzvilksim kaklā pīlādžogu krelles. Iedegsim uz galda māla svečturī zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim visvarenās Dabas Mātes svētību. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte sniedz mums labu veselību un spēku pārvarēt šo… lasīt vēl »

Mailo
Mailo

Par to konstatēja padomju varas brīnišķumu- lemj un neatbild ne ar ko. Kā jau visas valstiskas iestadēs ar padomniekiem un konsultantiem- nulles atbildība par brīnišķu atalgojumu. Vakcīnu pasūtīšanas piemer uzskatāmi norāda – Paristiem neatliekami jāoeib vienojas cīņa par šo brīnišķo padomju varu JKP patesajai cīņai. Kas var būt labāks par šo? Valsts taču visu norakstīs zaudējumos un maksās tik klāt- īsta padomju vara! Dārgakā un bezatbildīgākā pārvaldes forma, bet tad arī mazam tārpiņamir kur papriecāties!