Pavļuts nosauc hospitalizēto skaitu, kuru sasniedzot varētu tikt izsludināta ārkārtas situācija un ierobežoti veselības aprūpes plānveida pakalpojumi

Daniels Pavļuts

Ar Covid-19 stacionēto slimnieku līkne strauji virzās augšup, ceturtdien Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/PAR) un norādīja, ka saskaņā ar pašreizējām prognozēm jau septembra beigās varētu sasniegt kritisko slieksni – 500 ar Covid-19 stacionēti slimnieki.

Tas nozīmē, ka pēc divām trim nedēļām tiks sasniegts nopietns hospitalizācijas līmenis, atsaucoties uz sēdē runāto, vēsta lsm.lv.

Hospitalizēto skaitam sasniedzot 800, būs jādomā par ārkārtas situācijas izsludināšanu un veselības aprūpes plānveida pakalpojumu ierobežošanu, brīdināja veselības ministrs .

Pēdējais mirklis, kad ieviest jaunus drošības pasākumus, ir tad, kad hospitalizēto skaits sasniedz 500, un tas varētu notikt ap 1. oktobri, sacīja veselības ministrs.

Stratēģiskās vadības grupas dalībnieki vienojās turpināt diskusijas par “zaļās” zonas kritērijiem. Proti, par to, vai plānotās priekšrocības būtu jāattiecina arī uz tiem, kam ir negatīvs Covid-19 tests.

Ministrs atzīmēja, ka tā sauktais luksofora princips Covid-19 ierobežojumu ieviešanā būtu jāvienkāršo un jāuzlabo. Topošā stratēģija rudenim paredz ieviest drošības pasākumus, balstoties uz darba drošības zonām.

Piemēram, saskaņā ar pašreizējo plānu “zaļā” zona būs drošā vide, kur klātesošie ir vakcinēti pret Covid-19 vai pārslimojuši un kur varēs uzturēties bez sejas maskām. 

Savukārt “sarkanajā” zonā paredzētas visstingrākās epidemioloģiskās drošības prasības – šajā režīmā būs sabiedriskais transports, pārtikas veikali, aptiekas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Danuta
Danuta

Cik ilgi vēl politruks rēgosies ekrānos.

Rupeklis
Rupeklis

Bļauj cik gribi, būs smagi ierobežojumi un antivakceriem būs grūti laiki, jo daudzi viņu dēļ netiks pie ārstiem, operācijām un procedūràm, jo visi nodarbosies atkal ar covidslimniekiem. Tad sntivakceriem, lai nedabūtu zilu aci nāksies savu ticību slēpt.

āmurs
āmurs

katram sū.am tiks savas mēslu dakšas, arī rupeklim, ja palaidīs rokas. Bet grūti neredzēt ka tieši tas ir tas, ko no viņa sagaida!

Es no laukiem
Es no laukiem

Pietiek APNICIS

Es no laukiem
Es no laukiem

No lau

Pavļutu cietumā!
Pavļutu cietumā!

Lai viņš iet #irst un aizrijas pats ar saviem ierobežojumiem

zinātāja
zinātāja

Daudzi Rīgas sabiedriskā transportā nenosedz degunu, bet tikai muti, bet elpo ar nenosegtu degunu. Tādēļ izplatās ātri jaunais D vīrus.

Agri vai vēlu
Agri vai vēlu

Tad vajaga slēgt ciet sabiedrisko, ja jau tāda izplatība vīrusa. Sanāk ka sabiedriskais transports ir vislielākais perēklis! Pieņemiet mērus valdība, slēdziet visu satiksmi! Dariet kautko! Reku cilvēks saka ka sabiedriskajā saķer vīrusu D. Rīkojaties!

EtnA
EtnA

Gudrītis

āmurs
āmurs

jā, jā, tas ir briesmīgi! Vajag katram autobusam pie ieejas nodrošināt degunā bakstāmos kociņus un norīkot zinātājus par sabiedriskajiem kotrolieriem. Katrs kas kociņu iebāž degunā – tam biļete par puscenu, kas iesprauž 3 – par velti., Kas tos iesprauž zinātājam di..sā, tam lāčplēša ordeni!

EtnA
EtnA

Zināšanai! Pandēmijas laikā vakcinējot un ierobežojot saslimšanu vīruss neiziet dabīgo ceļu, tādejādi veidojot jaunas mutācijas, kuras gan pavājinās.