Partiju reitinigi: septembrī populārākās “Saskaņa”, ZZS un “Attīstībai/Par!”

reitings
Foto: LTV

Septembrī turpinājis sarukt vēlētāju atbalsts partijai “Saskaņa”, bet lielāko popularitātes pieaugumu piedzīvojusi Jaunā konservatīvā partija un partija “Progresīvie”, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju, vēsta Latvijas Televīzija.

Aptaujā, kurā tika jautāts, par kuru partiju balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, pirmo vietu gan aizvien ieņem “Saskaņa”, tomēr tās popularitāte samazinās jau vairākus mēnešus pēc kārtas. Atbalsts partijai mēneša laikā sarucis par diviem procentpunktiem jeb līdz 10,2%.

“Saskaņai” seko Zaļo un zemnieku savienība ar 9,8% vēlētāju atbalstu – tās reitings sarucis par 0,9 procentpunktiem. Tālāk seko “Attīstībai/Par!”, kurai mēneša laikā atbalsts sarucis par 0,2 procentpunktiem jeb līdz 7,6%.

Tad seko “Jaunā Vienotība” ar nemainīgu 6,6% vēlētāju atbalstu, kā arī nacionālā apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – tās reitings palielinājies par vienu procentpunktu, sasniedzot 6,2%.

Pārvarēt 5% barjeru šomēnes ir izdevies Jaunajai konservatīvajai partijai – atbalsts tai pieaudzis par 1,5 procentpunktiem jeb līdz 6,1%.

Savukārt zem 5% barjeras ir Latvijas Reģionu apvienība ar 3,5%, “Progresīvie” ar 3% vēlētāju atbalstu, kas ir par 1,6 procentpunktiem vairāk, Latvijas Krievu savienība ar 2,6% un “KPV LV” ar 2,2%.

SKDS aptauju veica no 11. līdz 22.septembrim dažādās Latvijas vietās, kopumā aptaujājot 888 Latvijas pilsoņus.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tur
tur

Var tikai brīnīties par krocinu skaitu tiem, kas joprojam atbalsta JKP…. īsti zemāk jau vairs nav kur

saimnieks
saimnieks

Vislielkāki muļķi ir tie kas “nepiedalīsies vēlēšanās”. Vismaz būtu muti turējuši!