Partiju reitings pirms EP vēlēšanām: Līderpozīcijas saglabā NA

nacionālā apvienība

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu rīt, tajās visvairāk balsu savāktu Nacionālā apvienība (NA), kuru pašlaik atbalsta 11,9% vēlētāju, liecina pēc portāla “Delfi” pasūtījuma veiktā pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Partiju reitingā uz EP vēlēšanām aiz NA aprīlī sekojusi “Jaunā vienotība” (JV), par kuru plānojuši balsot 7,5% aptaujāto, un “Saskaņa” ar 6,9% atbalstu. Salīdzinot ar aptauju martā, pirmais trijnieks ir zaudējis vēlētāju atbalstu, bet JV un ” Saskaņa” reitingā apmainījušās vietām. Martā par NA bija gatavi balsot 12,7%, par “Saskaņu” – 8,9%, bet par JV – 8,7% aptaujāto vēlētāju.

Aprīļa aptaujā atbalstu “Progresīvajiem” pauduši 6,6% respondentu, partijai “Latvija pirmajā vietā” (LPV) – 4,9%, “Apvienotajam sarakstam” (AS) – 4,3%, “Stabilitātei!” – 3,8%, bet “Latvijas attīstībai” (LA) – 3,2% aptaujāto. Salīdzinot ar marta aptaujas datiem pieaudzis atbalsts “Progresīvajiem”, kuriem pirms mēneša atbalstu pauda 5,7% aptaujāto, bet balsotāju loks nedaudz samazinājies LPV, par kuriem iepriekš vēlēt bija gatavs 5,1%. Martā “Stabilitātei” atbalstu bija izteikuši 4,1%, LA – 4%, bet AS – 3,8%.

Ja EP vēlēšanas notiktu aprīlī, par “Suverēno varu” (SV) balsotu 2,6%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) – 2,5%, par Jauno konservatīvo partiju (JKP) – 1,7%, “Apvienību jaunlatvieši” (AJ) – 1,1%, Centra partiju (CP) – 1,1%, “Tautas varas spēku” (TVS) – 0,8%, par Kustība “Par!” (“Par!”) – 0,8% un par “Tauta. Zeme. Valstiskums” (TZV) – 0,4%

Savukārt martā par SV balsot bija gatavi 2,5%, par ZZS – 2,3%, par JKP – 1,6%, par CP – 1,5%, par “Par!” – 0,8%, par AJ – 0,7%, par TVS – 0,4%, bet par TZV – 0,2%.

21,5% aptaujātajiem aprīlī bijis grūti pateikt, par ko viņi balsos EP vēlēšanās, savukārt 18,4% atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Salīdzinot ar aptauju martā, ir pieaudzis to gan to cilvēku skaits, kuriem ir grūti pateikt savu iespējamo izvēli, gan to balsstiesīgo skaits, kuri nolēmuši vēlēšanās nepiedalīties.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skatamies uz darbiem
Skatamies uz darbiem

Cilvēki tiešām atkal balsos par NA? Skatamies Eiroparlamentā jau no 2004. gada atrodas Roberts Zīle no NA. Tātad 20 gadus, 1/5 daļa gadsimta viņš sēž Eiroparlamentā. Priekš Latvijas viņš neko nav izdarījis. Nav neviena darba ar ko varētu lepoties. Vēl 4 gadus sēdēs. Latvija pa šo laiku, spriežot pēc visiem statistikas rādītājiem grimst un atpaliek no pārējās pasaules. Visas šīs vecās JV, ZZS, SC, NA partijas kuras visu laiku bijušas pie varas vajadzētu laist vēstures mēslainē.

Jefiņš
Jefiņš

Un tiešām par JV balsos?!? Tiešām muļķu zemē dzīvoju.

ruksis
ruksis

Es balsoju pareizi, kā latvietis.

likmes
likmes

Neesmu pievērsis uzmanību, vai iepriekšējās vēlēšanās reitingi ir atbilduši vēlēšanu rezultātam? Daudzi cilvēki saka vienu bet balso par citu.