Partiju reitingi: visstraujākā lejupslīde Jaunajai Vienotībai, NA un Saskaņai

Foto: Saeima.lv

Oktobrī atbalsts krities visām Saeimā pārstāvētajām partijām, tomēr visstraujāk tas samazinājies “Jaunajai vienotībai”, nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) un “Saskaņai”, vēstīja LTV raidījums “Panorāma”, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Popularitātes kritumu piedzīvojušas gan koalīcijas, gan opozīcijas partijas. Neraugoties uz to, ka atbalsts “Saskaņai” ir samazinājies par trešdaļu salīdzinājumā ar pagājušā gada izskaņu, šis politiskais spēks aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos oktobrī, par “Saskaņu” būtu gatavi balsot 12,9% vēlētāju, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā septembrī.

Pēc “Saskaņas” seko ļoti līdzīgi četru citu partiju rezultāti, kuru vidū starpība ir statistiskās kļūdas robežās. Zaļo un zemnieku savienībai atbalstu pauduši 8% aptaujāto, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, un VL-TB/LNNK, kurai atbalstu pauduši 7,3% aptaujāto, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā septembrī.

Jaunajai konservatīvajai partijai atbalstu pauduši 6,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet “Jaunajai vienotībai” – 6,5%, kas ir straujākais popularitātes kritums – 1,8 procentpunktu apmērā.

Tālāk seko “Attīstībai Par!” ar 5,2% atbalstu, kas ir 0,9 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Savukārt partiju “KPV LV”, kuras reitings jau ilgstoši bijis krietni zem 5% atzīmes un kura oktobrī guvusi 2,5% atbalstu, ir apsteigusi Saeimā neiekļuvusī partija “Progresīvie”, kurai atbalstu oktobrī pauduši 2,8% aptaujāto, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Taču līdz ar partiju popularitātes samazināšanos par pieciem procentpunktiem pieaudzis to vēlētāju skaits, kas vai nu nezina, par ko balsot, vai arī atbild, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Šobrīd tādu ir jau 43,2%. Tas ir augstākais rādītājs šogad.

SKDS partiju reitingi tapuši, aptaujājot 909 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt politiķu  izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar