Partiju reitingi: valdībā pārstāvētajām JKP 3,9%, KPV.LV – nav pat 1%

JKP

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu aģentūra SKDS veica aptauju, pēc tās rezultātiem partiju reitingi liecina, ka augstākais reitings, kā ierasts, ir “Saskaņai”.

Daudz neatpaliek otrajā vietā esošā Nacionālā apvienība.

Trešajā un ceturtajā vietā gandrīz līdzvērtīgi ir opozīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un pie valdības stūres esošā “Jaunā Vienotība”.

Ārpus Saeimas esošajai partijai “Progresīvie” reitingos izdevies iespraukties pa vidu starp divām varas partijām – “Attīstībai/Par!” un JKP.

Visai augstu – priekšā gan Latvijas Reģionu apvienībai, gan Latvijas Krievu savienībai – ir tikusi pirmoreiz aptaujā iekļautā partija “Likums un kārtība”.

Partija “KPV LV” sarakstā neiekļuva, jo ar savu vienubrīd mainīto nosaukumu “Par cilvēcīgu Latviju” “KPV LV” martā nebija vairs ieguvusi pat vienu reitinga procentu.

Kopš decembra, kad tika veikta iepriekšējā aptauja, lielākais reitinga pieaugums par 2,2% ir bijis premjera partijai “Jaunā Vienotība”, bet lielākais kritums – par 1,6% – ir opozīcijā esošajai ZZS.

Vēl arī no aptaujātajiem 28,3% ir teikuši, ka nezina, kuram politiskajam spēkam dot priekšroku. Bet 17,5% ir teikuši, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies. Šie ir aptuveni tie paši tradicionāli augstie politiskās pasivitātes rādītāji, kā tas bijis arī aptaujās iepriekš.

Kāds ir iemesls “Progresīvo” panākumiem? Visticamāk, tas ir faktoru kopums – gan partijas sociāldemokrātiskās idejas, gan darbs Rīgas domes vadībā, uzskata sociologs Arnis Kaktiņš.

Arī bijušā “KPV LV” politiķa Alda Gobzema jaunās partijas “Likums un kārtība” panākumi skaidrojami ar vairākiem faktoriem. Pēc Kaktiņa teiktā, partija piesaistījusi lielu daļu no bijušajiem “KPV LV” un, iespējams, arī JKP vēlētājiem.

“Es domāju, ka “Likums un kārtība” atbalstītāju galvenā motivācija, ja tā var teikt, tās vairāk ir kaut kādas dusmas un neapmierinātība. Citiem vārdiem, nu – es esmu ļoti neapmierināts un ļoti dusmīgs par to, kas un kā notiek, valda valstī, kā strādā valdība, vadošā koalīcija, valdošās partijas, premjers un tā tālāk. Ka, lūk, šis ir veids, kādā es izpaužu savas dusmas. 

Ja cilvēkiem būtu tā pamatīgi jāpamato, kas un kur, un kā, tad, es domāju, ka lielai daļai būtu grūti tur piecus punktus nosaukt, kas viņiem patīk [partijā] “Likums un kārtība”,” izteicās Kaktiņš.

Sociologi visos Latvijas reģionos aptaujājuši 1806 pilsoņus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tolere
Tolere

Dīvaini gan… Šupinskas plosīšanos un jandalēšanu sapostot visu izglītību- uz karstām pēdām ir ar mieru atbalstīt 3,9% balstiesīgo pastalnieku. Te laikam tie, kam pietiek ar bordana frīzūru vai patiešām iestājas par padomju varas atjaunošanu pilnā apjomā un plaukumā. Cilvēki jau dazā’di. Arī Pavļuta figūrēšana ar Juhņevičas super štabiņu ir pilnīgs lamības modelis 5,1%. apsbveicama jau ir viedokļu dažādība, bet ne jau tādā apjomā.

Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Kovid-19 (covid-19) krīze ir nogurdinājusi ļaužu prātus. Mūsu sabiedrība ir nogurusi no ilgstošās kovid-19 (covid-19) krīzes. Daži no mums ir zaudējuši ticību mūsu valdībai. Daži no mums ir nikni gan uz sevi, gan uz valdību, gan uz apkārtējo sabiedrību. Par spīti iekšējiem pārdzīvojumiem, saglabāsim mieru. Neviens no mums nav ideāls, taču mēs savā ikdienā cenšamies sasniegt savu ideālu. Šad tad gadās pieļaut kļūdas. Mēs visi esam cilvēki, kļūdīties ir cilvēcīgi. Tāpēc savāksim visu savu drosmi dūrē un piedosim mūsu valdībai tās kļūdas, nepilnības un neveiksmes. Piedosim visiem 13. Saeimas deputātiem! Piedosim 13. Saeimas Prezidijam: Inārai Mūrniecei, Marijai Golubevai, Andrejam Klementjevam,… lasīt vēl »

Janis
Janis

Jkp ir lielākā vilšanās. Nekad vairs par viņiem

Tādas tās lietas
Tādas tās lietas

bet vienreiz tomēr nobalsoji?

Janis
Janis

Jā. Diemžēl vājuma brīži ir visiem

Horus
Horus

Kāda starpība kā sauc partiju. Tie paši tēli nomainīs partiju un atkal būs id… kas balsos par viņiem.

Rita
Rita

Kurš muļķis balsotu par bordānisties , kas izlùdzas sankcijas pret savu valsti un pilsoņiem !

koza
koza

JKP dodas vēstures ēslaineds virzienā. CIETI!