Partiju reitingi: strauji aug “Latvijas krievu savienības” popularitāte, par “Konservatīvajiem” balsotu vien 2,4% aptaujāto

Jānis Bordāns
Partijas "Konservatīvie" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns

Iespēja iekļūt nākamajā Saeimas sasaukumā teorētiski ir 12 partijām, par pētījumu centra SKDS jūlijā veiktās aptaujas rezultātiem vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

Pietuvoties un pārvarēt 5% barjeru iespēja būtu “Jaunajai vienotībai” (JV), Nacionālajai apvienībai (NA), “Saskaņai”, “Attīstībai/Par” (AP), “Progresīvajiem”, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), Latvijas krievu savienībai (LKS), “Apvienotajam sarakstam” (AS), “Latvijai pirmajā vietā” (LPV), “Stabilitātei!”, “Katram un katrai” (KuK) un “Konservatīvajiem”.

Populārāko partiju vietu sadalījumā salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš izmaiņu nav. Vispopulārākā ir pie varas esošā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pārstāvētā JV ar reitings 8,8%. Tomēr kopš jūnija JV reitings ir samazinājies par 1,1 procentpunktu.

Tālāk seko NA ar 7,5% popularitāti, kas ir par 0,5 procenpunktiem vairāk nekā jūnijā, “Saskaņa” ar 7,3%, kas ir par 0,3% procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, AP ar 5,5%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša, ZZS ar 5,1%, kas ir 0,4 procentpunktu kritums pret jūniju, un “Progresīvie” ar 4,5%, kas ir par 0,7 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša.

Lielāko popularitātes pieaugumu – par 1,4% procenptunktiem – mēneša laikā piedzīvojusi LKS, kuras jaunākais reitings ir 3,8%, liecina aptaujas dati.

LPV reitings ir 3,4%, kas nozīmē 0,4 procentpunktu palielinājumu salīdzinājumā ar jūniju. Tālāk ar 3,3% seko AS, kurai pieaugums bijis par 0,6 procentpunktiem, “Stabilitātei!” ar 2,9%, piedzīvojot 0,1 procentpunkta pieaugumu, un KuK ar 2,7% un 0,3 procentpunktu atbalsta pieaugumu. 

Vislielākais kritums vērojams “Konservatīvajiem”, kas jūlijā noslīdējuši līdz 12.vietai ar 2,4% atbalstu, popularitātei samazinoties par 1,2 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūniju.

Taču svārstības notiek tikai nepilnu pāris procentpunktu robežās. Tādēļ aptaujas veicējs SKDS šīs izmaiņas pagaidām neuzskata par būtiskām, norāda LTV.

26,9% aptaujāto pauduši, ka nezina, par ko balsot, bet 12,9% apgalvo, ka nepiedalītos Saeimas vēlēšanās. Pārdalot arī šos procentus pa partijām, arī veikts teorētisks aprēķins, kuras partijas varētu tikt ievēlētas Saeimā.

Aptaujā piedalījās 1818 Latvijas pilsoņi.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dusja
Dusja

Kur var joprojām būt tik daudz vientiešu par tiem borādinistiem esot gatavi balsot- par šuplinskas mantiniekiem un izglītība spilnīgiu likvidāciju? Trauku mazgātāju paaudze jau visai nobriedusi

virgo
virgo

Lēkāšana starp partijām neatmaksājas.

Savējie
Savējie

Tas tik iebiedēšana, lai atskrien balsot, kā ik katru reizi.. nekas jauns, vienmēr pirms vēlēšanām Iebiedē publiku, ka atnaks sarkanie, komunisti vai kas tur, a vajag lai pie sulas paliek tie, kuri ir, tādēļ arī iebiedē ar “vecām pasakām”. Mieru, tikai mieru , purvā bez izmaiņām.

Statistisikas pamati
Statistisikas pamati

Jebkurš reitings bez norādīta ticamības intervāla un statistiskās kļūdas ir nepārbudāma propaganda.

starpā
starpā

Patiesām ti daudz aprobežotu līdzpilsoņu, km tā arī nekas nav palicis kaut vai starp kroviņām ar Šuplinsku? un pats bordanīts…

4x4
4x4

Esmu jau rakstījis, es līdz šim vienmēr esmu balsojis tikai par 3 lielajām latviešu partijām (NA, ZZS, JV), iepriekš pat nevarēju iedomāties, ka kādreiz balsošu par krievu partiju. Šogad pirmās vēlēšanas kad nobalsošu vai nu par LKS vai SC. Tas tāpēc, ka neatbalstu pieminekļa jaukšanu, un partijas par ko iepriekš balsoju tieši grib jaukt. Parunājot ar draugiem un paziņām, pilnīgi visi šogad līdzīgās domās, itsevišķi tie, kas auguši jauktās (vecāki latvieši un krievi) ģimenēs. Daudzi iepriekš vispār nav piedalījušies nevienās vēlēšanās, bet šogad piedalīsies. Es nezinu, vai nu es dzīvoju tādā burbulī, vai arī tās aptaujas, kas rāda vienotībai baigo… lasīt vēl »

duraks
duraks

Kurš iet uz futbola spēli, ja iepriekš zin, ka rezultāts jau ir sarunāts?

Bella Amour
Bella Amour

Par prokremlisku partiju var nobalsot tikai pilnīgi apturēts deģenerāts

Bellai
Bellai

Tu balso par to par to partiju, kura tev patīk, citi balsos par tām kuras viņiem patīk un beigās saskaitīs balsis, tāda arī vēlēšanām ir jēga. Ja citus sauc par deģenerātiem dēļ tā ka viņi balso savādāk kā tu, tad kaut kas ar tevi nav kārtībā.

patriots levitkucins
patriots levitkucins

Kāds es viltīgs. Apjāšu strādnieku un zemnieku baru arī šoreiz. Dancos koalīcija zem manas stabules, lūrot kucinas striptīzā.

ļeņinx
ļeņinx

Čekists no čekista tālu nekrīt

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Marš uz lohatronu pardon vēlēšanām, galvenais atdot savu balsi, nav svarīg pa ko.