Partiju reitingi: “Saskaņai” labākais rezultāts, par spīti skandāliem

partiju reitingi

Par spīti tam, ka lielāko kritumu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu reitingos piedzīvojusi “Saskaņa”, tai joprojām ir labākais rezultāts – 14% balsu.

Savukārt, ierindojoties otrajā vietā, partiju apvienība “Attīstībai/Par!” apsteigusi “Jauno Vienotību”. Par to liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktais SKDS pētījums.

“Attīstībai/Par!” un “Jaunajai Vienotībai” ir ļoti līdzīgi rādītāji: attiecīgi 10,9% un 10,8%. Reitinga izmaiņas notikušas, jo “Jaunajai Vienotībai” atbalsts samazinājies par 0,9 procenpunktiem, savukārt “Attīstībai/Par!” – palielinājies par 0,3 procentpunktiem.

“Attīstībai/Par!” atbalsta palielinājums gan nav salīdzinoši liels. Lielāks pieaugums reitingā ir Nacionālajai apvienībai (palielinājums par 0,9 procentpunktiem) un Latvijas Krievu savienībai (palielinājums par 1,9 procentpunktiem).

Par Nacionālo apvienību balsi sola atdot 9% vēlētāju, savukārt  par Latvijas Krievu savienību ir gatavi balsot gandrīz 7%.

Vēl 4,3% vēlas balsot par “Progresīvajiem”, 3,8% par Zaļo un Zemnieku savienību, bet  3,2% par Jauno konservatīvo partiju.

Latvijas Reģionu apvienībai atbalstu vēlēšanās sola 2% vēlētāju, bet “KPV LV” – 1,1%. Gandrīz procents ir politiskajam spēkam “Atmoda”, 0,4% – “Jaunajai Saskaņai”, 0,3% – “Latviešu nacionālistiem”, 0,2% – Rīcības partijai, bet pa 0,1 % – Centra partijai un LSDSP.

Ja salīdzina ar iepriekšējiem reitingiem, visām šīm partijām tie ir palielinājušies.

Bet gandrīz katrs piektais vēlētājs jeb 18% nav izlēmuši, par ko balsot EP vēlēšanās, bet 13,9% vēlēšanās neplāno piedalīties. 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar