Partiju reitingi: maijā lielākais atbalsts “Jaunajai vienotībai” un “Nacionālajai apvienībai”

partiju reitingi

No politiskajām partijām maijā lielākais atbalsts ir bijis Jaunajai vienotībai (JV) un Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Ja Saeimas vēlēšanas būtu maijā, par JV būtu gatavi balsot 9,4%, bet par NA – 8,5% balsstiesīgo.

Aptaujas dati liecina, ka atbalsts JV, salīdzinot ar aprīli, sarucis par 0,4 procentpunktiem, bet NA – pieaudzis par 0,7 procentpunktiem.

Pēc kopējā starp aptaujātajiem iegūto balsu skaita trešajā vietā ierindojusies partija Saskaņa, par kuru maijā balsotu 7,6% respondentu, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš. Ceturtajā vietā ierindojusies Zaļo un zemnieku savienība ar 6%, kas ir samazinājums par 2 procentpunktiem. Samazinājums atbalstā novērots arī partiju apvienībai Attīstībai/Par! – par to maijā būtu gatavi balsot 5,6% aptaujāto, kas ir par 0,8 procentpunktiem mazāk.

Atbalsta samazinājums bijis arī Progresīvajiem, kas maijā ieguvuši 4% aptaujas dalībnieku atbalstu, un tas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā aprīlī.

3,2% atbalstu ieguvuši Konservatīvie, kas bijis par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina aptaujas dati.

Jaunizveidotā Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Reģionu apvienības un Liepājas partijas apvienība ieguvusi 2,8% aptaujas dalībnieku atbalstu, bet Latvijas Krievu savienība – 2,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā aprīlī.

Partija Stabilitātei ieguvusi 2,3% aptaujāto atbalstu, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī, Latvija pirmajā vietā – 2,1%, kas ir par 0,9 procentpunktiem mazāk. Savukārt citas partijas saņēmušas mazāk par 1,5% aptaujas dalībnieku atbalstu.

No aptaujas dalībniekiem 30,1% nav izlēmuši, par ko balsotu, savukārt 12% norādīja, ka nepiedalītos Saeimas vēlēšanās. Aptaujā piedalījās 1814 Latvijas pilsoņi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skaidrīte Levana
Skaidrīte Levana

Muļķu zemes muļķi rullē!

virgo
virgo

Neredzu, ka JV būtu ko konkrētu darījusi lai stiprinātu latvisku Latviju. Runāšana neskaitās.

Trirektors
Trirektors

Reireklim ordenis – visus nobadinās un nosaldēs, bet pavadīs klarnete un bungas.

zuzāns čurā biksēs
zuzāns čurā biksēs

Kāda starpība cik kuram būs procentu? Jāiebaro visi, ta tavējie toč uzvarēs

bondars
bondars

Kur ta zatlera perdeļu partija ar repši priekšgalā? Vai tā tagat vienotība saucās?

Arvids
Arvids

Krāniņš: lai Dievs dod muļķus baru bariem, tad man maizes netrūks gadu gadiem!

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

he he he