Partiju reitingi: lielākais kritums “Jaunajai Vienotībai”

Krišjānis Kariņš

Politisko partiju reitingā martā lielāko kritumu piedzīvojusi premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvētā “Jaunā Vienotība”, taču partija aizvien saglabā līderpozīciju, vēsta LTV Panorāma.

Kopš janvāra piecu populārāko partiju vidū vietu sadalījums nav mainījies, liecina SKDS sociologu veiktā aptauja janvārī. 

Februārī mērījumi netika veikti. Savukārt, salīdzinot ar janvāri, premjera partijas reitings martā ir samazinājies par 3,4 procentpunktiem. Taču “Jaunā Vienotība” tik un tā partiju popularitātē turpina saglabāt līderpozīciju. 

“Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību jūs balsotu?” Uz šo jautājumu 9,3% atbildējuši, ka par “Jauno Vienotību”. 

Opozīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) cieši seko ar 9,1%.

Kopš janvāra piecu populārāko partiju vidū vietu sadalījums nav mainījies. Proti, līderu piecinieku attiecīgi veido “Jaunā Vienotība”, ZZS, “Progresīvie”, “Apvienotais saraksts” un Nacionālā apvienība. 

Tālāk gan ir izmaiņas. Piemēram, Aināra Šlesera vadītā “Latvija pirmajā vietā” ir pacēlusies uz 6. vietu un aiz sevis atstājusi Alekseja Rosļikova partiju “Stabilitātei!”. Taču, kopumā vērtējot, izmaiņas reitingos ir nelielas.

Ja vēlētāji balsotu, kā pauduši aptaujā, tad 5% barjeru pārvarētu un Saeimā iekļūtu septiņas partijas – tās pašas, kuras patlaban ir pārstāvētas parlamentā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Statistikas pamati
Statistikas pamati

Reitingi bez norādītiem attēloto datu ticamības intervāla un mērījumu kļūdas ir propaganda

Jeblonskis
Jeblonskis

A kas tad par tiem zaglēniem balsoja?

Tieslietu ministre
Tieslietu ministre

Jūs pilnīgi čudari? Rīt vai parīt vēlēšanas vispār nevar notikt! CVK ir tikai no pasaules otra gala atvesta “latviete”, kura tāpat kā viens cits “latvietis” māk tikai smaidīt. Citu darbinieku tur nav. Vismaz paziņojumi par vakancēm nav izņemti no mājaslapas. Atgādināšu, ka uzreiz pēc Saeimas “vēlēšanām” visa vēlēšanu komisija tika atlaista.

figura
figura

Ar prātu neizskaidrojams augstais % par Vienotību, lai arī kā censtos čakše jebko nolaist pa kanti un sačakarēt. Laikam jau ne visi spēc pēc ziemas racionāli domāt. Unpīļu dīķa pavienotais saraksta ar menģelsoni un pašvaldību ļurļakiem valdībā…. Pilnīgs pofigisms

Kārlis
Kārlis

Jābūt gan stulbam lai atbalstītu komūnistu Lemberga un Brigmaņa partiju.

Pavasara tīrīšana
Pavasara tīrīšana

Ja netīrīs valdību ārā no bezjēdzīgiem “dailes” dekoratīviem ministriem- būs tikai sliktāk

Evika Aļeksandrovna Siliņa
Evika Aļeksandrovna Siliņa

Pediks

Čakša Timura meita
Čakša Timura meita

Vai teu liekas tas brìnums (čudars) daiļš?

Latvijas televīzija
Latvijas televīzija

Mums nav ar ko nodarboties.

Pavļuts Marozovs
Pavļuts Marozovs

Savienoto trauku princips. Vienotība un regresīvie ir viena partija. Ja vienai drusku mazāk, attiecīgi – otrai tikpat vairāk.

Riebeklis
Riebeklis

JV lai tik krīt, jo visus sūdus ir pati savārījusi, kā arī neko labot negrib.