Partiju reitingi: katastrofāli kritusies KPV LV popularitāte

reitingi

Aprīlī, salīdzinot ar martu, lielāko popularitātes kāpumu piedzīvojusi “Saskaņa”, savukārt reitinga kritums ir “KPV LV”, liecina aprīļa politisko partiju un apvienību reitingi, kas tapuši pētījumu aģentūrā SKDS .

Šajā aptaujā cilvēkiem tika jautāts, par ko viņi balsotu Saeimas vēlēšanās, nevis nākammēnes gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Saeimas vēlēšanās vislielākais respondentu skaits atbalstītu “Saskaņu” – 19,7 %, otrajā vietā – Jaunā konservatīvā partija, kuru atbalstītu 8,6 % vēlētāju. Trešie – Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS)) ar 6,9 %, vēsta LTV.

Lielākais kāpums, salīdzinot ar martu, ir “Saskaņai” – plus 2 procentpunkti. Labāks rezultāts arī Nacionālajai apvienībai, kam pirms mēneša atbalstu solīja 5 % vēlētāju, šomēnes –   6,7 %.

0,6 procentpunktu kāpums arī Jaunajai konservatīvajai partijai.

Reitingu kritums, salīdzinot ar martu, ir “KPV LV”.  Martā par šo partiju balsot bija gatavi 4,1 % vēlētāju, tad šomēnes – tikai 2,8 %. No Saeimā ievēlētajām partijām 0,7 procentpunktu kritums ir ZZS, bet 0,6 procentpunktu samazinājums – “Attīstībai/Par!”.

Par ko atdot savu balsi, nav izlēmuši  20,6%, bet vēlēšanās nepiedalītos – 16,9% velētāju.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar