Partiju reitingi jūnijā: “Progresīvie” apsteiguši Jauno konservatīvo partiju

Ekrānuzņēmums

Partiju popularitātes reitingos jūnijā gandrīz visiem politiskajiem spēkiem salīdzinājumā ar maiju vērojami uzlabojumi, atsevišķos gadījumos pat divu procentpunktu robežās.

Zaļo un Zemnieku savienība ir apsteigusi Nacionālo apvienību, tomēr abas arvien piedalās sīvā cīņā par otrā populārākā Latvijas politiskā spēka statusu. Par SKDS aptaujas rezultātiem ziņo Latvijas Televīzija.

Augstākais reitings nemainīgi ir partijai “Saskaņa”. Otrajā vietā – Zaļo un Zemnieku savienība. Tad seko Nacionālā apvienība, aiz kuras ir pie valdības stūres esošā “Jaunā Vienotība”. 

Tālāk “Attīstībai/Par!”, pēc tam “Progresīvie”, kas salīdzinājumā ar maiju, ir apsteiguši Jauno konservatīvo partiju, kura ir septītajā vietā. Tad seko Latvijas Krievu savienība, “Likums un kārtība”, Latvijas Reģionu apvienība, bet aptauju noslēdz “KPV LV”, kas mainījusi nosaukumu un tagad saucama – “Par cilvēcīgu Latviju”

Aptaujāto atbildes uz jautājumu “Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru partiju jūs balsotu?” (jūnijā un iekavās maijā):

  • “Saskaņa” – 12,1% (10,3%),
  • Zaļo un Zemnieku savienība – 9,4% (7,7%)
  • Nacionālā apvienība – 9,3% (8%)
  • “Jaunā Vienotība” – 7,2% (6,6%)
  • “Attīstībai/Par!”– 5,6% (4,9%) 
  • “Progresīvie” – 4,3%  (3,7%) 
  • Jaunā konservatīvā partija –  3,7% (4,7%)
  • Latvijas Krievu savienība – 3,4% (3,6%)
  • “Likums un kārtība”–  3,3% (3,2%) 
  • Latvijas Reģionu apvienība – 2,7% (1,9%)  
  • “KPV LV” – 0,6% (0,8%) 
  • Citas partijas – 0,9% (0,9%)

Aptuveni piektā daļa aptaujāto norādījuši, ka nezina par ko balsot. Apmēram tikpat jūnijā norādīja, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies. Tie ir attiecīgi 18% un 19,4%.

Tomēr, ņemot vērā, ka salīdzinājumā ar maija reitingiem samazinājies neizlēmušo un to, kuri vēlēšanās nepiedalīsies, skaits, lielai daļai partiju atbalsts pieaudzis.  

Ja balsstiesīgie nobalsotu tā, kā viņi norādīja aptaujās, tad Saeimā, iespējams, iekļūtu deviņas partijas. Virs 5% barjeras būtu jau šobrīd Saeimā esošās partijas, izņemot “KPV LV”.

No šobrīd Saeimā nepārstāvētiem spēkiem jūnijā 5% barjeru pārvarēt varētu “Progresīvie” un arī “Latvijas Krievu savienība”, un politiskais spēks “Likums un kārtība”. 

Ja balsstiesīgie nobalsotu tā, kā solījuši aptaujā, tad balsis sadalītos šādi:

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta jūnijā, aptaujājot 1793 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotāju. Aptauja kā metode izmantota gan tiešās intervijas dzīvesvietā, gan arī internetā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Ir pagājušas veselas 175 dienas kopš cienījamais cilvēktiesību aizstāvis Aleksejs Navaļnijs atrodas cietumā. Valdošais Krievijas Federācijas antidemokrātiskais režīms nepamatoti tur Alekseju Navaļniju ieslodzījumā. Aleksejs Navaļnijs ir cilvēktiesību aizstāvis, nevis noziedznieks. Aleksejs Navaļnijs turpina ciest jau 175 dienas. Taču tādas politiskās organizācijas kā partija ‘’Saskaņa’’ (Pseidosociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” mājaslapa: saskana.eu), partija ‘’Latvijas Krievu savienība’’ (partijas “Latvijas Krievu savienība” mājaslapa: rusojuz.lv), kuras sevi pozicionē kā krievvalodīgo aizstāvjus, visas šīs 175 dienas klusēja un neizdarīja neko, lai atbalstītu Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju. Turpretim šīs politiskās organizācijas piedalījās lielkrievu šovinistu svētku – 9. maija jeb Uzvaras dienas – rīkošanā. Tā vietā lai ievērotu epidemioloģiskos… lasīt vēl »

Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Šodien, tieši svētdienā, ir pagājušas 175 dienas, kopš Aleksejs Navaļnijs nepamatoti atrodas cietumā. Aleksejs Navaļnijs nav noziedznieks, bet gan ir cilvēktiesību aizstāvis. Viņš cīnās pret pašreizējo Krievijas Federācijas antidemokrātisko režīmu, kuru vada diktators Vladimirs Putins un viņa kabatas partija ‘’Vienotā Krievija’’. Aleksejs Navaļnijs, būdams drosmīgs cilvēks, tika nepamatoti notiesāts vairākās, safabricētās krimināllietās. Atbalstīsim Alekseju Navaļniju un visu neformālo, nesistemātisko opozīciju ar savām lūgšanām senajiem Slāvu Dieviem! Lūgsim nāves un ziemas Dievieti Māru, lai Dieviete Māra – Tumšā Māte – pasargā Alekseju Navaļniju no pāragras nāves! Lai viņas sirpis sargā Alekseja Navaļnija miesu, garu un dvēseli! Lūgsim nāves un iznīcības Dievu… lasīt vēl »

Mini nu
Mini nu

Jā, un kāda ir ekspresaptaujas kļūda procentpunktos un ticamības intervāls?

Apzināti nepatiesi
Apzināti nepatiesi

JKP daudzām tantēm ar dimensijas pazīmēm taisni patīk.

deputāts
deputāts

JKP malači. Lien arvien dziļāk paka.ā!!!

Stienis
Stienis

Nesapriecājies par agru – pienāks vēlēšanas, uztaisīs dramatiskas reklāmas ar uzsaucieniem par “taisnīgumu” un daudzi kā apmāti steigs balsot tieši par šiem valsts piesmējējiem.