Partiju reitingi jūlijā: LPV kritums par divām pozīcijām, bet līderos joprojām JV

Vienotība

Līdera pozīcijas jūlijā saglabājusi partiju apvienība “Jaunā vienotība” (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai pat ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc “Latvijas Televīzijas” pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Otrajā vietā jūlijā ierindojas Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – tai savu balsi solījuši 8% aptaujāto, tādējādi arī piedzīvojot pieaugumu mēneša laikā.

Kritums ir trešajā vietā esošajiem “Progresīvajiem” – ja pirms mēneša partijai balsi solīja 9%, tad tagad – 7,9% potenciālo balsotāju.

“Latvija pirmajā vietā” noslīdējusi no otras vietas uz ceturto. Jūlijā par šo partiju balsot sola 7,4% – tas ir kritums pret 10% vasaras pirmajā mēnesī.

Kritums arī Nacionālajai apvienībai – jūlijā tā varētu rēķināties ar 5,3% atbalstu. Turpat netālu ar nelielu pieaugumu un 5,1% ir partija “Stabilitāte”. “Apvienotajam sarakstam” jūlijā kritums un 4,6% balsu, “Saskaņai” reitings arī mazāks nekā iepriekš – tā varētu rēķināties ar 3,6% vēlētāju atbalstu.

Politiskajam spēkam “Par” balsi solījuši 1,7%, “Suverēnajai varai” – 1,5%, tikpat “Konservatīvajiem”, bet “Latvijas attīstībai” – 1,3%. “Pamats LV”, kurā ietilpst Latvijas Krievu savienība 1,1%, bet “Platformai 21” – 0,3% aptaujāto atbalsts.

Pieaudzis to aptaujāto skaits, kas atzinuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies, kā arī to, kuri nezina, par ko balsot, īpatsvars. Tādu no aptaujātajiem ir vairāk nekā trešdaļa.

Ja parlamenta vēlēšanas būtu notikušas jūlijā, tad 5% barjeru pārvarētu septiņi politiskie spēki. JV būtu līderos, otrie – “Progresīvie”, tad sekotu ZZS un “Latvija pirmajā vietā”.

Saeimā potenciāli iekļūtu arī Nacionālā apvienība, “Stabilitātei” un “Apvienotais saraksts”. Pārējās partijas zem 5% barjeras, bet “Saskaņa” – kura iepriekšējās vēlēšanās Saeimā neiekļuva, vismaz jūlijā pēc aptaujas datiem, būtu mata tiesas attālumā no iekļūšanas parlamentā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tupiks
tupiks

Dīvaini tie auseklīši – jo vairāk čakarē, jo aktivāk to atbalsta. Te ar kaut kādām sadisma pazīmēm. Pārsteidz tas pūlis, kas kvēli atbalsta kariņa valdības darbosanos, tas ir nekā nedarīšanu, čakšes bardaka vairošanu totālē nespējā admionistrēt izglītību, un kur tad v;el jaukie elektrošokeri par maksu. Ja reiz sabiedrība tik lokti to visu atbalsta- tad jau esam likteņa nolemtie

virgo
virgo

Tas mani pārsteidz, ņemot vērā faktu, ka Kariņš tagad parāda savu diktatorisko purnu. Kas attiecas uz valsts struktūru sakārtošanu un austrumu žoga uzbūvi — tur Kariņš ir pārsteidzoši ļengans.

Zelta grāvis
Zelta grāvis

Tātad elektrība jaunās vienotības vēlētājam vēl nav pietiekami dārga. Nu nekas padzīvosim, tas tikai laika jautājums, kad pat vienotības vēlētājs sāks stenēt. Pirmie būs pensionāri kas rudenī bija ar visām četrām par Kariņu. Es līdz tam laikam kaut kā izdzīvošu, sashēmošu elektrību uz citu maksājumu rēķina. Kaut vai no blakus esošās ēkas priekš saimnieciskās darbības atvilkšu 3f kabeli uz dzīvojamo māju, un mājai pieslēgumu samazināšu uz 1 fāzi. Un par elektrību maksās uzņēmums no ienākumiem, kā izdevumus, nevis es no summas kas man paliek pēc nodokļu nomaksas.

Allets
Allets

How much did RD spend on the improvement of Chaka Street, which results in torturing trees_ – Poirot.lv

Pelēns
Pelēns

Penšu vecenes tak nespēj savu “balto tēvu kariņu” sasaistīt ar 5.gadu notiekošo vājprātu. Reitingiem palīdz vēl JV spalvu spodrinātājs Rinkēvičs, ko penši tāpat joprojām saista ar JV.

dabasdraugs
dabasdraugs

Tāpēc JV Čakša ir izglītības ministre, lai netiktu vairāk izglītota jaunā paaudze, kas citādi nebalsos par Jauno vienotību.